Ylöjärvi yhdeksi oppilaaksi- ottoalueeksi

päätoimittaja Matti Pulkkinen, Ylöjärven UutisetPerinteinen ja selkeä koulupiiri-termi on heitetty roskapönttöön.
Ymmärrettävän sanan tilalle on tullut kankea oppilaaksiottoalue-käsite.
Ylöjärven koulutoimi järjestelee ala- ja yläkoulujensa oppilasalueita hyvin arvoituksellisella tavalla lähivuosina.
Uusi systeemi näki päivänvalonsa maanantai-iltana kaupunginhallituksessa. Hankkeen pontimena on pieni Karhen koulu, jonka tulevaisuuden ratkominen on johtanut mittavien muutoksien ideoimiseen.
Lyhyesti sanottuna kaupunginhallitus päätti niputtaa asteittain kaikki puutarhakaupungin pohjoisen ja lännen koulut yhdeksi oppilasalueeksi.
Päivänselvää on, että muiden muassa karhelaiset ja välittömässä läheisyydessä asuvat miettivät, mitä ratkaisu arjessa merkitsee. Onko se esimerkiksi kiertotie paljon puhutun Karhen koulun ovien sulkemiseksi?
Ylöjärvi on tunnetusti lapsikaupunki, jossa opinahjoihin menijöitä riittää. Kaikki koulut pullistelevat oppilaista.
Kaupungin päättäjien kannattaisikin miettiä vakavasti vaihtoehtoa, jossa koko kaupungista muodostettaisiin yksi oppilaaksiottoalue.
Kun kankeat ja ikävät koulupiirien rajat olisivat poissa, palveluiden tuottajat voisivat ratkaista kätevästi, minne lapset milloinkin kuskattaisiin.
Maanantaina koolla ollut kaupunginhallitus muotoili sellaisen ratkaisun, jonka avaaminen esimerkiksi kuuluisalle Pihtiputaan mummolle on vaativa tehtävä.
Toivottavasti lopputuloksesta ei paljastu samanlaisia valuvikoja kuin viime viikolla maan hallituksen synnyttämästä veroratkaisusta budjettiriihessä.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Katja Luojus (kok.) toivoo joka tapauksessa, että karhelaiset saisivat rauhan koulunsa kanssa.
Aika näyttää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?