Pirkanmaa

Kokoomuksen kellokkaat toivovat vihdoinkin pirkanmaalaisen pääsevän puolueen puheenjohtajistoon: ”Seisotaan nyt Anna-Kaisa Ikosen takana!”

Tilaajille

Pirkanmaalaisittain Kokoomuksen syyskuinen puoluekokous on kiinnostava. Kokoomusväki on surrut jo pitkän aikaa sitä, ettei kasvumaakunnasta ole jäsentä puolueen puheenjohtajistossa. Tamperelainen kansanedustaja Anna-Kaisa Ikonen kisailee varapuheenjohtajuuksista kansanedustajakollegoidensa Antti Häkkäsen, Mari-Leena Talvitien sekä Elina Lepomäen kanssa. Pirkanmaalla toivotaan Ikosen valintaa mutta sitä ei pidetä itsestäänselvyytenä.

KOLME TÄHTEÄ: Suuret iskelmähitit siivittävät The Mopomies ja sen Sisko -musiikkikomediaa Haikan lavan kesäteatterissa

Tilaajille

Suomalaiset rakastavat iskelmää. Artistit saavat kunniapaikat kansakunnan kaapin päällä. Suomen Musiikkiteatteri on toteuttanut The Mopomies ja sen Sisko -suomihittimusikaalinsa supersuosittujen laulajien ja heidän ikivihreiden biisiensä varaan. Esityksen suolana ovat maaseudun hiljaisuudessa elävät sisarukset – peräkammarin poika Mopo-Eino ja hänen sanavalmis Sisko-sisarensa. Pohjoinen kansa unelmoi menestyksestä, julkkikseksi pääsystä. Sisarukset karistavat kintereiltään mökkihöperyytensä ja raivaavat tiensä suuren yleisön tietoisuuteen.

NELJÄ TÄHTEÄ: Iltasadulle Tampereen Komediateatterin Aladdin ja taikalamppu -näytelmään

Tilaajille

Aladdin ja taikalamppu -näytelmä sopii niin lapsille kuin aikuisillekin iltasaduksi. Tampereen Komediateatterin toteutus tuhat vuotta vanhasta arabialaisesta sepitteestä on todellisen rajat ylittävä ja mielikuvitukseen vetoava kertomus. Satunäytelmästä jää vahva ja viipyilevä jälkimaku. Roolihenkilöt huokuvat esittämisen iloa. Työryhmä ansaitsee rutistuksestaan neljä kirkasta tähteä.

ENSI-ILTA: Lentävä matto kruunaa Tampereen Komediateatterin satunäytelmän

Tilaajille

Arabialainen satukokoelma on kiehtonut maailmaa jo 900-luvulta lähtien. Tampereen Komediateatteri tarttuu vuonna 2020 omintakeisin ottein Tuhannen ja yhden yön tarinoiden kirkkaimpaan helmeen, Aladdin ja taikalamppu -tarinaan. Tekijät lupailevat jännittävää, yllätyksellistä ja perinteisestä poikkeavaa toteutusta. Esityksessä selviää, miten lentävä matto kohoaa mystisesti ilmoihin. Ensi-ilta on maanantaina 29. kesäkuuta.

KOLME TÄHTEÄ: Parisuhteen kariutuminen ei taivu täysiveriseksi komediaksi Myllykolussa, näytelmässä on läsnä aito suru kumppanin menettämisestä

Tilaajille

Ylöjärveläisen kirjailijan Veera Niemisen (Ahlgren) kirjoittama Ei muisteta pahalla -teos ei taivu hämeenkyröläisen Myllykolun kesäteatterin toteutuksena sen ennakkoon lupaamaksi tajunnanräjäyttäväksi komediaksi. Jari Niemisen dramatisointi ja Katri Hätin ohjaus tuovat näyttämölle esityksen, jossa on voimakkaasti läsnä parisuhteen päättymisen ja hylätyksi tulemisen kirvoittama repivä tuska ja yksin jatkamisen sumuinen tulevaisuus. Näytelmän sisältö ja sanoma tarjoavatkin samaistumispintaa ihmisille, joilla hopeat ovat menneet syystä tai toisesta jakoon.

EU:N KULTTUURIPÄÄKAUPUNKIHANKE 2026: Tampere ja Pirkanmaa jatkoon, voittoon uskotaan kuin pukki sarviinsa

Tilaajille

Euroopan unionin vuoden 2026 kulttuuripääkaupunkiudesta ei tule kahden kovan kisaa. Raati yllätti päästämällä kaikki kolme kandidaattia eli Oulun, Savonlinnan sekä Tampereen jatkoon. Nyt ehdokkailla on edessä vuoden rutistus vakuuttaa valitsijat, sillä lopullinen voittaja julkistetaan noin vuoden kuluttua. Euroopan unionin kulttuuripääkaupunki on nimetty jo vuodesta 1985 alkaen. Suomesta EU:n kulttuuripääkaupunkeina ovat olleet vuonna 2000 Helsinki ja vuonna 2011 Turku.  Tampereen ja Pirkanmaan hakua luotsaava luova johtaja Juha Hemánus pitää hyvänä, että kaikki kolme tarjokasta saavat jatkaa mittelöä. – Näin koko Suomi hyötyy kisasta, jonka aikana syntyy paljon hyviä kehitys- ja yhteistyöideoita sekä uutta toimeliaisuutta, hän perustelee.

Äänensä karjalaisille ja karjalaisuudelle antanut diplomilaulaja Raita Karpo: ”Odotan aikaa, jolloin Suomi saa Karjalan takaisin”

Tilaajille

80 vuotta sitten talvisodan päättäneessä Moskovan rauhassa Suomi luovutti suuren osan Karjalan historiallisen maakunnan alueesta silloiselle Neuvostoliitolle. Suomi teki maailmanhistoriaa sijoittamalla runsaat 400 000 karjalaista kantamaahan. Evakkoväki rikastutti iloisella elämäntavallaan ja väkevällä kulttuurillaan sekä suurella aktiivisuudellaan sijoittumispaikkakuntien elämää. 79-vuotias diplomilaulaja Raita Karpo on antanut vuosikymmenien ajan tuhansissa esiintymisissään äänen Karjalan heimolle ja historialliselle maakunnalle, joita vaalitaan maamme jokaisessa niemessä ja notkossa.

UUDENLAINEN PROJEKTIJOHTAMISEN KUMURA: Suomen kasvukäytävä tarjoaa otollisen toimintaympäristön

Tilaajille

Pirkanmaalainen Pasaati Oy, keskisuomalainen Kumura Oy ja uusimaalainen Digioiva Oy ovat lyöneet hynttyynsä yhteen muodostaen valtakunnallisesti kiinnostavan ja merkittävän projektijohtamisen yhtiön. Sen lempääläinen hallituksen puheenjohtaja Pasi Kivimäki muistuttaa, että maamme kasvukäytävässä toimii valtaosa kehitys- ja kasvuhakuisista yrityksistä sekä laaja joukko tulevaisuusorientoituneita julkishallinnon toimijoita. Yhteenliittymässä syntynyt Kumura Oy korostaa strategian ja sen toteuttamisen tärkeyttä.

PIRKANMAAN MATKAILU: Maakunnan matkailualan toimijat kiireesti yksiin kansiin, pirkanmaalainen tarjonta on runsas ja monipuolinen

Tilaajille

Kukaan tai mikään taho ei tiedä tällä hetkellä tarkalleen, paljonko esimerkiksi Pirkanmaalla on matkailun parissa työskenteleviä yrittäjiä tai toimialalla toimivia yrityksiä. Pirkanmaan Matkailu ry:n sastamalainen puheenjohtaja Saila Valkeaniemi iloitseekin hankkeesta, jolla maakunnan toimijat saadaan vihdoinkin kattavasti yhteen tiedostoon. Pitkän uran matkailuyrittäjänä tehnyt Valkeaniemi vetoaa nyt kansalaisiin, jotta he nyt suosisivat niin lähi- kuin ylipäänsä kotimaan matkailua.

SEINÄJOEN KAUPUNGINJOHTAJAKISA: Pirkanmaalaiset seutujohtaja Päivi Nurminen ja valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen jäivät rannalle

Tilaajille

Tampereen kaupunkiseutua luotsaava seutujohtaja Päivi Nurminen Kangasalta ja valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen Tampereelta eivät tulleet valituiksi Seinäjoen kaupunginjohtajaksi. Tämä tiistai toi yllätystiedon, että seinäjokelaiset valitsevat kaupunkinsa ruoriin nykyisin keskisuomalaisen Laukaan kunnanjohtajan Jaakko Kiiskilän. Seinäjoen kaupunginvaltuusto sinetöi päätöksen parin viikon kuluttua olevassa istunnossaan.