Pirkanmaa

PIRKANMAAN AINOA JÄÄSAUNA: Urkin Piilopirtillä odotetaan pakkasia ja jääpeitettä järveen, jotta suosittu palvelu saataisiin avattua

Tilaajille

Saunomisharrastus lisää koko ajan voimakkaasti suosiotaan. Pinsiössä – Hämeenkyrön, Nokian ja Ylöjärven solmukohdassa – sijaitseva Urkin Piilopirtti on kansainvälisesti arvostettu ja tunnettu suomalaisen saunan keidas. Presidentti Urho Kekkosen ja kauppaneuvos Kalle Kaiharin saunomispaikka kiehtoo ja vetää puoleensa niin kotimaisia kuin kansainvälisiä vieraita. Saunan ystävät odottaneet, milloin he pääsevät saunomaan Pirkanmaan ainoassa jääsaunassa Urkin Piilopirtillä. Nyt jääsaunan rakentajat odottavat pakkasia ja jääpeitettä järveen.

Selvitysmies Jaakko Herrala: ”Sote-uudistus menee maaliin tällä hallituskaudella”

Tilaajille

Pirkanmaan 22 kuntaa ja maakuntaan ensi vuoden alussa liitettävä Kuhmoinen ovat täydessä työn tohinassa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisessa. Selvitysmies, sote-muutosjohtaja Jaakko Herrala kiittelee pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen marssijärjestystä, jossa ensiksi laitetaan palvelut kuntoon. Liki 40 vuotta terveydenhuollossa työskennellyt Herrala uskoo, että kansakunnallisesti välttämätön sote-uudistus saadaan vihdoinkin maaliin tällä hallituskaudella. Kuntapohjaista sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen…

VIISI TÄHTEÄ: Vahvalla intuitiollaan työskentelevät näyttelijät tekevät Seinäjoen Kaupunginteatterin Komisario Palmun erehdyksestä ainutlaatuisen dekkarikomedian – toteutus on kiitettävän lojaali Mika Waltarin luomalle epookille

Tilaajille

Palmu-ohjauksien virtuoosi Panu Raipia on ladannut Seinäjoen Kaupunginteatterin Komisario Palmun erehdys -dekkarikomedian tekijöihin sellaisen energian ja puhdin, että lauantaina ensi-iltansa saaneesta näytelmästä tulee huippusuosittu esitys. Kekseliäs Raipia todistaa intohimoisella ohjauksellaan, että Mika Waltarin luoma poliisikolmikko kestää aikaa. Toteutus marssittaa näyttämölle 15 näyttelijää, jotka kaikki puhkuvat tekemisen intoa. Kokonaisuuden kruunaa Kati Lampun suorastaan nero lavastus. Katsojat pääsevät aikamatkalle 1940-luvun Helsinkiin. Epookkia lujittavat puvut ja kampaukset.

NELJÄ TÄHTEÄ: 70-vuotias käsikirjoittaja-ohjaaja saa juhlakakkunsa maistumaan uutuuskomediassa – Sami Hintsanen kerää pisteet kotiin hovimestari Hartikaisena

Tilaajille

Kakkua kerrakseen -uutuuskomedia on muusikko-näyttelijä Sami Hintsasen suurta juhlaa. Käsikirjoittaja-ohjaaja Rauli Jokelinin 70-vuotistaivalta ja 45-vuotista teatteriuraa juhlistava näytelmä ammentaa sanomansa ja sisältönsä omasta ajastamme. Keskiössä ovat yhteiskuntamme instituutiot: perhe, poliisi ja korkeat valtion viranomaiset. Torstai-iltana Tampereen Komediateatterissa kantaesitetty Kakkua kerrakseen täyttää kaikki korkeatasoisen farssin tunnusmerkit. Suomalaiset saavat nauraa itselleen lisää vuosia ja pitkää ikää kevätnäytäntökaudella.

NELJÄ TÄHTEÄ: Seksiriippuvainen narsisti suorittaa elämäänsä rahajuhlasta kivettyneenä David Mametin Karvas pala -draamassa

Tilaajille

Näytelmäkirjailija David Mametin Karvas pala (Bitter Wheat) -näytelmän pohjosmaisessa kantaesityksessä tiistai-iltana Tampereen Työväen Teatterin Eino Salmelaisen näyttämöllä ajatuksiini kiirehti Muumien Niiskuneiti ja hänen legendaarinen lausahduksensa ”paatunut rikollinen”. Tässä näytelmässä ei jää yksikään ongelma piiloon maton alle. Rahasta on tullut jumalan korvike. Narsisti viettää rahajuhlaa. Seksi on pakkomielle. Ihmisillä pyyhkäistään persettä. Aggressiivisuus on tuhoaseena kanssaihmisten henkisessä ja ruumiillisessa vahingoittamisessa. Paatuneisuuden ilmentymänä nähdään näyttelijä Aimo Räsänen, jonka teatteriyleisö muistaa tämän roolityön jälkeen aikaisempia näyttöjä monipuolisempana taiteilijana.

”Kaikki myytävät kohteet yhdelle ja yhteiselle alustalle”, ehdottaa Suomen suurimman OP Kodin toimitusjohtaja Timo Voutilainen

Tilaajille

Jo 71 vuotta kiinteistönvälityksessä mukana olleen OP Koti Pirkanmaa Oy:n tuoreella toimitusjohtajalla Timo Voutilaisella on kannustavia terveisiä maakuntaan. Hän ennustaa käänteentekevää vastareaktiota maassamme pitkään jatkuneelle kaupungistumiselle ja keskittymiselle. Runsaat kolme vuosikymmentä kiinteistönvälitysalalla työskennellyt konkari näkee, että digitalisaation eteneminen mahdollistaa maaseudun palaamisen taas suosituksi asuinympäristöksi. Omalle toimialalleen Voutilainen odottaa tehokasta kasvojenpesua. Perinteiset välittäjät häviävät digin nostaessa asiantuntijat remmiin.

Odotettu ensi-ilta: Panu Raipian ohjaama Komisario Palmun erehdys ensi-iltaan 25. tammikuuta Seinäjoella – dekkarikomedian muhevat roolihahmot kiehtovat ohjaajaa

Tilaajille

Tamperelainen ohjaaja Panu Raipia, 51, ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, kun hän ohjaa Mika Waltarin kirjaan pohjautuvaa Komisario Palmun erehdys -dekkarikomediaa Seinäjoen Kaupunginteatterissa. Ensi viikon lauantaina ensi-iltansa saavan näytelmän suolana Raipia pitää kirjailijaneron henkeäsalpaavaa tekstiä ja hänen luomiaan muhevia roolihahmoja.

Hannu Malmivaara osti leipomon Turun seudulta, Pirjon Pakari levittäytyy nyt Varsinais-Suomeen

Tilaajille

Yrittäjä Hannu Malmivaara vahvistaa leipomokeisariuttaan. Pirjon Pakarin rakentaja ja kehittäjä on niittänyt mainetta yritysostoillaan. Nyt kasvuyrittäjä aloittaa Varsinais-Suomen valloittamisen. Hän on ostanut vuonna 1956 perustetun raisiolaisen Leipomo-konditoria Nurmi & Sulonen Oy:n. Malmivaara odottaa paljon Varsinais-Suomelta. Hän saa liikepaikan muun muassa Turun kauppahallista.

POK:n toimitusjohtaja haki eväitä kaupan kehittämiseen Pohjois-Amerikasta – osuuskaupassa jokainen Prisma, S-market ja Sale voi olla nyt omanäköisensä

Tilaajille

Kukaan ei tiedä, millainen ruokakauppa on 10 vuoden päästä! Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko rakennuttaa neljä uutta Prismaa maakuntaan ja huolehtii koko orkestereineen, että Prismat, S-marketit sekä Salet vastaavat omilla reviireillään asiakkaidensa tarpeisiin. Eloisat, ajassa mukana olevat fyysiset kauppapaikat pysyvät kartalla. Ruokaverkkokaupan on voitettava keräilyn ja jakelun haasteet – luvassa on hidasta kasvua. Elintarviketeollisuudella on iso haaste; sen on vastattava ripeästi kuluttajien laatu- ja makuvaatimuksiin.