Kaupungin taloudellinen tulos on menossa selvästi arvioitua enemmän pakkaselle

Ylöjärven kaupungin neljännesvuosikatsauksen mukaan kaupungin tilikauden alijäämä on lähes kaksinkertaistumassa talousarvion lukemista.

Taloutta painaa alaspäin etenkin verotuloennuste, jonka mukaan verotuloja kertyy kaupungille 1,4 miljoonaan euroa budjetoitua vähemmän. Lisäksi lopullinen valtionosuuspäätös merkitsee 0,6 miljoonaa euroa budjetoitua pienempiä valtionosuuksia.

Tilinpäätösennusteeseen vaikuttaa laskevasti myös se, että kaupungin maanmyynti jäänee budjetoidusta noin puoli miljoonaa euroa. Lisäksi rahoitusmenojen tilinpäätösennuste ylittää talousarvion 0,2 miljoonalla eurolla muun muassa kasvaneiden korkokulujen vuoksi.

Sen sijaan lautakuntien käyttötalouden tilinpäätösennusteet ovat talousarvion mukaisia.