Teemat

Työntäyteiset vuosikymmenet valmistivat käsityöläiseksi – nyt Marja on lapsuutensa toiveammatissa

Ylöjärveläinen Marja Henriksson odotti kymmenien vuosien ajan lapsuudessaan virinneen unelman toteutumista. Hänen palava intohimonsa käsityöläiseksi leimusi niin opiskeluaikana kuin pankkimaailman uraputkessa. Neljä viime vuotta yrittäjäksi heittäytynyt kädentaitaja on elänyt sataprosenttisesti todeksi haavettaan. Hänen päivänsä hujahtavat villalankojen, kudonnan, neulonnan, korujen sekä makrameesolmeilun ja puodin parissa.

Työntäyteiset vuosikymmenet valmistivat käsityöläiseksi – nyt Marja on lapsuutensa toiveammatissa Lue lisää

Pinsiöläiset taidepuistot puhuttelevat luonnonmukaisuudellaan

Kaksitoista vuotta sitten syntynyt Pinsiön ITE-taidepuisto herää prinsessa Ruususen unestaan. Pinsiöläiset Päivi Seppä ja Pia Maria Laaksonen loihtivat puiden kätkössä olevasta veistoskokonaisuudesta Runopuiston. Pinsiöläinen taiteilija Jari Antila on isosti uuden äärellä. Hänen ideastaan perustettu ITE-taidepuisto saa muutaman kilometrin päähän kumppanikseen PuuJUMALpuiston, joka tekee kunniaa muinaissuomalaiselle veistoperinteelle.

Pinsiöläiset taidepuistot puhuttelevat luonnonmukaisuudellaan Lue lisää

Talous ja turvallisuus nivoutuvat kaikkeen von Nandelstadhin EU:ssa

Talous ja turvallisuus ovat RKP:n sastamalaisen eurovaaliehdokkaan Wilhelm von Nandelstadhin pääteemat. Hän sanoo niiden nivoutuvan kaikkeen Euroopan unionin tekemiseen. Ne ovat myös Suomen menestymisen kulmakiviä. Kotikaupunkinsa valtuustossa ja hallituksessa istuva von Nandelstadh näkee, että niin Pirkanmaan kasvumaakunta kuin koko maamme tarvitsee lisää teollisia investointeja, jotka tuovat työtä ja vahvistavat taloutta.

Talous ja turvallisuus nivoutuvat kaikkeen von Nandelstadhin EU:ssa Lue lisää

Soukkion Eurooppa huolehtii osaamisesta ja tutkimuksesta

Tampereen ammattikorkeakoulussa liiketaloutta opiskeleva Suomen Keskustan eurovaaliehdokas Joonas Soukkio, 27, työskentelisi meppinä Euroopan palauttamiseksi edelläkävijämaanosaksi. Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajana toimiva nuorukainen patistaa Euroopan unionia satsaamaan koulutukseen ja osaamisen sekä tutkimuksen lisäämiseen. Hän ahkeroi myös luonnon ja turvallisuuden puolesta.

Soukkion Eurooppa huolehtii osaamisesta ja tutkimuksesta Lue lisää

Terapeutti-Ville haluaa EU-lainsäädännöllä somehaitat kuriin

Pirkkalalaisella Ville Merisellä, 40, on palava halu ratkaista koko Eurooppaakin piinaava mielenterveyskriisi Euroopan unionin lainsäädännöllä. SDP:n ensimmäisen kauden kansanedustaja huomauttaa, että valtaosa Suomen eduskuntaankin tulevista laeista tehdään Brysselissä. Psykoterapeuttina pitkään toiminut Merinen korostaa, että nuorten mielenterveysongelmien kasvuun vaikuttaa olennaisesti somen ja älypuhelimen käyttö.

Terapeutti-Ville haluaa EU-lainsäädännöllä somehaitat kuriin Lue lisää

Träskbäck: ”Tarvitsemme ryhtiliikkeen – kansallisia etuja on puolustettava”

Lempääläisellä eurovaaliehdokas Jocka Träskbäckillä, 49, on timantinkirkas kanta Euroopan unionin ennallistamisasetukseen. Hänen mielestään sitä ei pidä hyväksyä. Pitkän uran yrittäjänä tehnyt Träskbäck perustelee ehdotonta kantaansa sillä, että ennallistamisasetus olisi EU:n 27 jäsenmaasta vihreästä kullasta kuululle Suomelle rahallisesti kallein. Kaiken huippuna on, ettei ennallistamisasetus tunnista lainkaan Natura-alueilla tehtyjä toimia.

Träskbäck: ”Tarvitsemme ryhtiliikkeen – kansallisia etuja on puolustettava” Lue lisää

Jussilan Eurooppa liputtaa ihmisten vapauden, ympäristön kantokyvyn ja demokratian puolesta

Vihreän liiton tamperelainen EU-vaaliehdokas Perttu Jussila, 33, sanoo, että elämme ajassa, joka vaatii periksiantamattomuutta. Hän listaa, että ilmastokriisi ja luontokato pahenevat, äärioikeisto nostaa päätään ja maanosassamme käydään jo kolmatta vuotta sotaa. Jussila korostaa, että nyt tarvitaan kykyä löytää ratkaisuja eurooppalaisten arvojen ja kestävän kehityksen puolesta. Hänen mielestään EU:lla on hyvät mahdollisuudet edistää niin ihmisoikeuksia kuin vihreää siirtymääkin.

Jussilan Eurooppa liputtaa ihmisten vapauden, ympäristön kantokyvyn ja demokratian puolesta Lue lisää

Vallin muuttaisi EU:n järjestöksi, Kiina-riippuvuudesta irrottauduttava rivakasti

Perussuomalaisten pirkanmaalainen eurovaaliehdokas yrittäjä, reaalitalouden asiantuntija Veikko Vallin, 62, haluaa europarlamenttiin nähtyään kansanedustajana Euroopan unionista tulevien lakien suuren määrän. Hänen mielestään Suomen eduskunta on kumileimasimen asemassa, sillä todellinen valta on Brysselissä. Tamperelaispoliitikko näkisi EU:n järjestönä eikä liittovaltiona. Vallinin mukaan Euroopan on tehtävä kaikkensa Kiina-riippuvuuden katkaisemiseksi.

Vallin muuttaisi EU:n järjestöksi, Kiina-riippuvuudesta irrottauduttava rivakasti Lue lisää

Kaikkien Eurooppa, ilmasto ja turvallisuus Aaltosen EU:n kivijalkoina

Tamperelainen Vasemmistoliiton eurovaaliehdokas Mikko Aaltonen tavoittelee mepin paikkaa kolmen pääteeman turvin. Vuodesta 2020 lähtien Euroopan unionin alueiden komitean jäsenenä ollut Aaltonen puhuu kaikkien Euroopasta, ilmastosta sekä turvallisuudesta. Hän korostaa, että eurooppalaisten on otettava opiksi koronapandemian opeista. Yksi niistä on irtaantuminen oman maanosan ulkopuolisista riippuvaisuuksista, joihin liittyvät vielä diktatuurit ja epädemokraattiset valtiot.

Kaikkien Eurooppa, ilmasto ja turvallisuus Aaltosen EU:n kivijalkoina Lue lisää

21 pirkanmaalaista haluaa mepiksi europarlamenttiin

Europarlamenttivaaleissa on nyt yhteensä 21 pirkanmaalaista meppikandidaattia. Kaiken kaikkiaan näissä vaaleissa on 233 ehdokasta. Koko Suomi on yhtenä vaalipiirinä. Tarjolla on yhteensä 14 ehdokaslistaa. Suomen Kristillisdemokraatit (KD) ja Liike Nyt ovat vaaliliitossa. Ennakkoäänestys käynnistyy keskiviikkona 29. toukokuuta, ja se päättyy 4. kesäkuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 9. kesäkuuta.

21 pirkanmaalaista haluaa mepiksi europarlamenttiin Lue lisää