Ikäihmisten kulttuuriryhmät esiintyvät Sauriolla tiistaina – luvassa myös kansanmusiikkia

Saurion kulttuuritalossa  (Sauriontie 1) järjestetään Ilkamat tiistaina 14.5 klo 18. Tilaisuudessa esiintyvät ylöjärveläinen Junantuomat ja kurulainen naiskaksikko.
Ikäihmisten kulttuuriryhmä Junantuomat on kokoontunut Soppeenmäessä vuodesta 2018. (Kuva: Sanna Hillberg)

Sauriossa nähdään Soppeenmäessä kokoontuvan ikäihmisten kulttuuriryhmä Junantuomien esitys Muistoja ja haaveita, joka perustuu ryhmän jäsenten omiin teksteihin ja muisteloihin. Ryhmän jäsenet ovat kaikki yli seitsemänkymppisiä, joten muistot pohjautuvat vuosikymmenten taakse lapsuuteen.

– Esityksessä ollaan kansakoulun ekoilla luokilla. Siinä muistellaan, miten elettiin 70 vuotta sitten. Luvassa on myös aikahyppy iltamiin eli iltatansseihin, jossa muistellaan ensirakkautta, ryhmää ohjaava Jari Hiltunen kertoo.

Kulttuuri-illassa nähdään myös kurulaista lausuntaa. Hiltusen mukaan luvassa on Huovutusta kurulaisittain.

– Kaksi kurulaisnaista esittää monologeja, jotka pohjautuvat Veikko Huovisen tarinoihin.

Myös musiikkia on tarjolla Hyppyorkesteri Vispilän tahtiin.

– Esitämme kansanmusiikkia ja vanhoja lauluja – sellaisia, jotka olet unohtanut muistaneesi. Yhtyeessä on mukana kaksi tamperelaista, kaksi kurulaista ja yksi ikaalislainen, eli allekirjoittanut, Hiltunen sanoo.

Liput tapahtumaan maksavat 10 euroa ja sisältävät pullakahvit.

– Kannattaa tulla, kulttuuri kannattaa aina. Sekä sen kuluttamisella että tekemisellä on parantava voima. Junantuomistakin näkee, miten virkistävää kulttuurin tekeminen on ja miten sen vieminen ihmisille virkistää, Hiltunen markkinoi.