Ylöjärven ja Hämeenkyrön kuntarajaa siirretään

Viljakkalan Mannista Hämeenkyröön kulkeva Kylmäojantie siirtynee tulevaisuudessa kokonaan Hämeenkyrön kunnan haltuun.

Hämeenkyrössä otettiin käyttöön vuonna 2022 uusi Kylmäojantien linjaus (maantie 276), joka yhdistyy uuteen Hämeenkyrönväylään. Samalla Pappilanjoen vierustaa kulkeva vanha Kylmäojantien linjaus muutettiin paikallistieksi, ja se on tarkoitus muuttaa tulevaisuudessa yksityistieksi.

Kyseinen Kylmäojantie kulkee Hämeenkyröstä Viljakkalan Manniin Lintuharjuntien risteykseen saakka, ja noin 500 metriä sijaitsee Ylöjärven kaupungin rajojen sisäpuolella.

Ely-keskus toteutti aikaisemmin Kylmäojantien vanhan linjauksen risteyksestä lähtevän kevyen liikenteen väylän, joka jatkuu Lintuhanjuntien risteykseen. Kevyen liikenteen väylän liikenne on tarkoitus ohjata lakkaavalle ja yksityistieksi muodostettavalle vanhalle Kylmäojantielle.

Tienpidollisten seikkojen ja kuntarajan selkeyden vuoksi Ylöjärvi on luopumassa omasta puolen kilometrin osuudestaan Kylmäojantietä, joka siirtynee tulevaisuudessa Hämeenkyrön kunnan omistukseen. Ylöjärven kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantain 13.5. kokouksessaan.

Esityksen mukaan kuntarajan muutoksella ei ole vaikutuksia alueen ylöjärveläisiin asukkaisiin. Hämeenkyrön kunta puolestaan voi asemakaavoittaa loppuosankin Kylmäojantiestä kaduksi.