Mannissa ja Vilpeessä saatiin 16 tunnin odotuksen jälkeen vettä hanasta – Mannilainen Tapio Liesko ei valita: ”Ihmisten pitäisi nyt pikkaisen ottaa opiksi”

Vesiputki pamahti kovan pakkasen vuoksi Viljakkalan Vilpeentien ja Kylmänojantien risteyksessä torstai-iltana. Vedet olivat vuodon vuoksi poikki sekä Vilpeessä että Mannin alueella perjantai-iltapäivään saakka. Vesikatkoja on edelleen osassa aluetta.
Vesijohto pamahti pakkasen ansiosta Vilpeessä torstai-iltana. Vedet juoksevat jo ainakin Mannissa perjantai-iltapäivänä.

Ylöjärven Vesi tiedotti vesijohtovuodosta torstai-iltana klo 20. Yhtiö huhki rikkoutuneen johdon vuoksi läpi yön lähes 30 asteen pakkasessa, mutta vielä yön aikana vesijohtorikkoa ei saatu korjattua.

Tästä syystä vilpeeläisille ja mannilaisille hoidettiin vesikontti Onnimannin päiväkodin pihaan perjantaina aamupäivästä.

Lue myös: Vesijohto poikki Vilpeessä – Vikaa korjataan

Nyt perjantai-iltapäivänä vesi jo juoksee osan kyläläisten kotien hanoista. Kyläläiset olivat ilman vesijohtovettä vähintään 16 tunnin ajan  riippuen asuinpaikasta.

Ylöjärven Veden tuoreen tiedotteen mukaan vedet ovat edelleen poikki osassa Vilpeentien ja Ansiotien kiinteistöjä sekä Ansiotien ja Kirvestien välisellä alueella.

Mannilainen Tapio Liesko sanoo, että vesikatkon sattuessa vedet toppaavat aina ensimmäiseksi Mannista alueen suuren korkeuseron vuoksi. Näin ollen vedet palautuvatkin ensin Manniin, sitten Vilpeeseen.

– Vedet rupeaa aina menemään vaiheittan. Mannista loppuu vesi, kun Vilpeessä ei tiedetä vielä mitään. Sitten alkaa tulla viestejä, että ”täälläkin meni vedet poikki”.

”Pitäisi ottaa pikkaisen opiksi”

Liesko sanoo, että heidän taloudessaan vesien meno ei aiheuttanut suurta tuskaa, sillä vettä on saatavilla ulkosaunassa.

– Siellä on sadan litran pata, jossa on vettä jemmassa.

Liesko huomauttaa, että pidempi vesikatkos herätti jälleen kerran huomaamaan, miten  poikkeustilanteisiin kannattaisi varautua etukäteen.

– Varautumistahan on eri medioissa toitotettu pitkin syksyä. Että kotona kannattaisi olla taskulamppuja ja kynttilöitä. Monilla ihmisillä on kuitenkin huomio enempi sota-asioissa, niin tämä veden loppuminen on ehkä jäänyt vähemmälle huomiolle.

– Mutta kyllä täytyisi ihmisten pikkaisen ottaa tästäkin opiksi. Kaupasta saa viiden litran vesikallonoita, joita pidetään kotona varalla tämmöisiä tilanteita varten, hän muistuttaa.

Liesko sanoo, että ymmärrettäväsi pidempi vesikatkos on herättänyt närää Mannissa ja Vilpeessä. Hänen mielestään Ylöjärven Vettä ei nyt kuitenkaan kannata vesijohtovuodosta syyttää.

– Pakkanen hajottaa vesijohtoja. Katkee ne vedet samalla lailla Tampereellakin, ja siellä joutuu kokonaisia kortteleita olemaan ilman vettä.

– Pitäisi olla kiitollinen siitä, että meillä on tällaisia organisaatioita, jotka tämmöiselläkin säällä korjaavat ja joilla on ukot ja koneet käytettävissä näinkin kovilla pakkasilla. Valituksen kohde on siis tässä tapauksessa väärä.