Koulu- ja päiväkotiruoan valmistus loppuu Ylöjärvellä kahdessa toimipisteessä? Kaupunki hakee mittavia säästöjä

Ylöjärvi aikoo keskittää kouluruoan valmistusta osana mittavia säästötoimenpiteitä.
Ylöjärvellä päiväkotien ja koulujen ruokien valmistus on keskitetty kuuteen yksikköön, joista jatkossa ruoka valmistetaan todennäköisesti enää neljässä.

Ylöjärveläiskoulujen ja -päiväkotien ruokapalveluiden sekä kaupungin siivouspalvelun tulevaisuutta on selvitetty viimeisen vuoden ajan.

Helmikuussa kaupunginhallitus teki päätöksen, ettei palveluita ulkoistetakaan Tampereelle Pirkanmaan Voimialle, mikä tarkoitti sitä, että kouluruoka valmistetaan tulevaisuudessakin paikallisesti Ylöjärvellä koulujen valmistuskeittiössä.

Lue myös: Kouluruoka tehdään jatkossakin Ylöjärvellä – Kaupunki ei halunnutkaan ulkoistaa toimintaa Pirkanmaan Voimialle

Kaupungin mukaan ruoka- ja siivoispalveluiden jatkaminen kaupungin omana toimintana tarkoittaa kuitenkin merkittävien säästötoimenpiteiden tekemistä, joilla haetaan jopa 200 000–300 000 euron vuotuisia säästöjä.

Tekniselle lautakunnalle laaditun esityksen mukaan ensi vuonna tehtävät säästöt eivät kuitenkaan vaadi henkilöstön irtisanomisia, vaan säästöjä saadaan kahden henkilön eläköitymisellä ja kahden uuden viran täyttämättä jättämisellä.

Ruoanvalmistusta keskitetään

Ylöjärvellä päiväkoti- ja kouluruoan valmistus on keskitetty kuuteen yksikköön: Metsäkylän, Soppeenmäen ja Siltatien yhtenäiskouluihin, Siivikkalan kouluun, Kauraslammen kouluun entiseen Moision toimipisteeseen ja Kalliorinteen päiväkotiin Asuntilaan.

Osana säästötoimenpiteitään kaupunki haluaa edelleen keskittää ruoanvalmistusta, ja tästä syystä lopettaa Kauraslammen ja Kalliorinteen valmistuskeittiöt remontoimalla ne jakelukeittiöiksi.

Viime vuoden lopussa valmistuneen kaupungin tukipalveluselvityksen mukaan sekä Kauraslammen että Kalliorinteen valmistuskeittiöt tulisi peruskorjata seuraavan viiden vuoden sisällä, mikäli toimintaa jatkettaisiin nykymuodossaan.

Tukipalveluselvityksen mukaan keittiöitä ei kannata remontoida enää valmistuskeittiöiksi, sillä se tulisi maksamaan kaupungille yli kaksi miljoonaa euroa.

Kaupungin tekninen lautakunta päättää ruoka- ja siivouspalveluiden säästötoimenpiteistä keskiviikon 15.5. kokouksessaan.