– Vetovoiman vahvistamiseksi on tehtävä koko ajan paljon työtä

Onnistumiset ja hyvä maine eivät riitä houkuttimiksi uusille yrityksille

Ylöjärvi on onnistunut haalimaan uusia yrityksiä taantumasta huolimatta.
Kunnallista elinkeinoyhtiötä Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:tä luotsaava Timo Isolähteenmäki muistuttaa, että kaupungin on huolehdittava aktiivisesti vetovoimaisuudestaan. Hänen mukaansa paikkakuntien kisa uusia työpaikkoja tarjoavista toimijoista on voimistunut viime vuoden aikana.
Isolähteenmäki odottaa paljon juuri työn alla olevalta vuosien 2015–2020 elinkeino-ohjelmalta.
Taantumasta huolimatta Ylöjärvi on onnistunut hyvin uusien yrityksien kalastamisessa. Monella yritysalueella paukkuvat vasarat tälläkin hetkellä. Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki on havainnut, että moni kunta on aktivoitunut aikaisemmasta yrityksien haalimisessa.

Taantumasta huolimatta Ylöjärvi on onnistunut hyvin uusien yrityksien kalastamisessa. Monella yritysalueella paukkuvat vasarat tälläkin hetkellä. Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki on havainnut, että moni kunta on aktivoitunut aikaisemmasta yrityksien haalimisessa.

Ylöjärven Yrityspalvelu Oy ja sen työntekijät toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki, elinkeinosihteeri Tiina Rinne-Järvensivu sekä Ensimetrin yritysneuvoja Tuula Malvisalo ovat tehneet monen vuoden ajan hyvin menestyksellistä työtä Ylöjärven elinkeinoelämän monipuolistamiseksi ja vireyttämiseksi.
Ylöjärven kaupungin yritysystävällisyys on valtakunnallisesti arvostettu tosiasia.
Toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki varoittaa, etteivät kasvukaupungin kilpailukyvystä ja vetovoimaisuudesta huolehtivat tahot saa tuudittautua vain hyvän kellon äänen voimaan.
– Jotta Ylöjärvi saa myytyä yritystontteja tulevaisuudessakin, täällä on tehtävä aktiivista ja määrätietoista työtä, hän muistuttaa.
– Ylöjärvellä on oltava monipuolinen tonttivalikoima. Meidän on oltava palvelualttiita ja vastattava ripeästi yrittäjien huutoihin, Isolähteenmäki lisää.

Kilpailu on kiristynyt

Nyt uusia työpaikkoja mahdollistavat yritykset kiinnostavat kaikkia paikkakuntia.
Timo Isolähteenmäki sanoo, että kuntien aktiivisuus yrityksien kalastamisessa on voimistunut merkittävästi viime vuoden aikana.
– Huomaan arjessani eri kaupunkiseutujen olevan aikaisempaa aggressiivisemmin liikkeellä, hän tarkentaa.
– Lisäksi kisa eri kaupunkiseutujen kuntien kesken on voimistunut. Investoivilla yrittäjillä on aikaisempaa laajempi vaihtoehtojen kirjo, Isolähteenmäki lisää.
Hänen mukaansa Tampereen kaupunkiseudun kunnat ovat lisänneet tuntuvasti paukkuja yrityksien saamiseksi.
– Esimerkiksi naapurikaupunkimme Nokia on alentanut Kolmenkulman yritysalueensa tonttien hintoja 30 prosentin verran. Kangasalan kunta puolestaan on satsannut tuntuvasti yritysalueidensa esirakentamiseen, Isolähteenmäki luettelee.
– Eri kuntien suhtautuminen uusiin yrityksiin on muuttunut totaalisesti lyhyen ajan sisällä. Kilpailu on rajua, hän kuvailee.

Elinkeino-ohjelma valmistuu

Ylöjärven kaupunki saa tuota pikaa uuden elinkeino-ohjelman, joka viitoittaa kaupungin elinkeinopolitiikan sisällön aina vuoteen 2020 saakka.
Kunnallisen elinkeinoyhtiön toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki odottaa uudelta asiakirjalta paljon.
– Saimme erittäin paljon arvokasta tietoa noin sadalta ylöjärveläiseltä yrittäjältä, kun teetimme Innolink Research Oy:llä laajan tutkimuksen tulijoiden ja paikkakunnalla jo pitkän aikaa toimineiden kokemuksista sekä tulevaisuuden odotuksista, Isolähteenmäki kertoo.
– Yrittäjien mielestä niin Ylöjärven kaupunki kuin sen kokonaan omistama elinkeinoyhtiökin toimivat erittäin yrittäjäystävällisesti. Vastauksista käy ilmi, että kaupunki on arvostettu kumppani. Perusasiat ovat turvallisella tolalla, joten voimme keskittyä itse pääjuttuun eli yritystonttien myyntiin, toimitusjohtaja iloitsee.

Elinvoimajohtaja paljon vartijana

Timo Isolähteenmäki odottaa, että Ylöjärven kaupunki saa nopeasti uuden tekniikka- ja ympäristöosastonsa iskukuntoon.
– Uusi iso osasto on perustettu juuri siksi, että kasvukaupunki säilyttäisi elinvoimansa niin yrittäjyyden kuin asumisenkin tyyssijana, toimitusjohtaja muistuttaa.
– Meillä Ylöjärven Yrityspalvelussa odotukset ja toiveet on viritetty hyvin korkealle tekniikka- ja ympäristöosaston palvelualttiuden suhteen, Isolähteenmäki kertoo.
Hän korostaa, että paikkakunnan vetovoimasta ja myönteisestä imagosta ovat vastuussa kaupungin kaikki toimijat.
Valmisteltu laajassa rintamassa
Vuosien 2015–2020 elinkeino-ohjelma on monipuolisen yhteistyön hedelmä.
Timo Isolähteenmäki kiittelee muun muassa paikallisten yrittäjäyhdistyksien aktiivista suhtautumista tulevaisuuden pohdintaan.
Ylöjärven ja Kurun yrittäjäyhdistyksien hallitukset ovat olleet jo yhteisen pöydän ääressä sorvaamassa uutta elinkeino-ohjelmaa. Viljakkalalaiset istuvat yhteistyöpöytään lähiaikoina.
Isolähteenmäki on erittäin tyytyväinen myös oman hallituksensa panokseen.
– Olemme käyneet erittäin ansioituneita keskusteluja lukuisista teemoista. Tekemisen meininki on kova, hän kiittää.

Keskittyminen on välttämätöntä

Toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki korostaa, että elinkeinoyhtiönkin on pakosta rajattava toimintareviiriään, jotta vähäiset voimavarat eivät ohjaudu vääriin asioihin.
– Meillä on kolme isoa painopistealuetta toiminnassamme, hän sanoo.
Elinkeino-ohjelman ykkösjuttuna on yrittäjämyönteisen ilmapiirin kehittäminen ja ylläpitäminen Ylöjärvellä.
Toisena pontimena on toimintaedellytysten luominen elinkeinoelämälle Ylöjärvellä.
Kolmantena kokonaisuutena satsataan seudullisen yhteistyön kehittämiseen.
Ylöjärven kaupunginvaltuusto siunaa uuden elinkeino-ohjelman kesäkuun kokouksessaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?