Vertaile EU-vaaliehdokkaita vaalikoneella, nyt se on auki

LVS julkaisee Ylen vaalikoneen yhteistyössä Ylen ja joukon paikallislehtiä kanssa.

Ylen EU-vaalikone on nyt myös yhteistyökumppaneiden käytössä ja osin räätälöimäkin. Ylöjärven Uutiset on mukana yhteistyössä. Pääset ajamaan vaalikonetta tästä linkistä.

Ylen vaalikone aukesi ja tarjoilee kattavan paketin kysymyksiä äänestäjien tueksi eurovaaleihin 2024. Yle tarjoaa oman vaalikoneen myös kymmenelle mediakumppanille eri puolilta Suomea. Myös yhteistyötä tulospalvelun osalta jatketaan.

Tänä vuonna vaalikoneyhteistyössä ovat mukana Ylöjärven Uutiset, Lempäälän-Vesilahden Sanomat, Suomen Kuvalehti, Ålands Radio & Tv, APU, Maaseudun Tulevaisuus, HSS Media, Åbo Underrättelser, Hilla ja Nya Åland. Yhteistyökumppanit saavat oman räätälöidyn vaalikoneen, johon kukin yhteistyökumppani saa kaksi itse valitsemaansa kysymystä. Muuten vaalikone pohjautuu Ylen vaalikoneväitteisiin. Vaalikone on kumppaneille maksuton.

– Vaalikoneyhteistyöllä on jo pitkät perinteet. Kaikille oman vaalikoneen rakentaminen ei ole mahdollista ja yhteistyö vahvistaa suomalaista demokratiatyötä. Tämä on aivan Ylen julkisen palvelun tehtävän ytimessä, sanoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen.

Myös Ylen tulospalvelu tarjolla jälleen isolle joukolle yhteystyökumppaneita. Vaalikoneen lisäksi Yle on jälleen avannut aiempien vuosien tapaan myös tulospalvelun yhteistyölle. Eurovaaleissa tulospalvelun mediakumppanit ovat Ylöjärven Uutiset, Lempäälän-Vesilahden Sanomat, Suomen Kuvalehti, Ålands Radio & Tv, Maaseudun Tulevaisuus, HSS Media, Åbo Underrättelser ja Hufvudstadsbladet.

PÄÄSET VAALIKONEESEEN TÄSTÄ!