Konsultin tylyt teesit siivittävät teknisen toimialan uudelleenjärjestelyä

matti_paakirjoitus_320x194pxlKonsultin suoraakin suorempi raportti Ylöjärven kaupungin teknisen toimialan nykytilasta saa lukijan korvat punertamaan. Konsultti soittaa hätäkelloa. Hänen mielestään ongelmien kärjistyminen katastrofiksi on vain ajan kysymys.
Konsultin huomiot ovat poikkeuksellisen  henkilöön käypiä. Yksityiskohtien julkisuuteen päätyminen saisi kaupunkilaisetkin syvän ihmetyksen valtaan. Miten koko kaupingin toiminnan kannalta hyvin keskeisen osaston asiat voivat olla näin retuperällä?
Pahalta haisevaa kasaa on hoitanut ohjausryhmä, jossa istuvat luottamushenkilöt Katja Luojus, Leena Joensivu, Ossi Sippola, Pekka Hietaniemi sekä Mauri Heiska ja virkamiehet Riku Siren, Seppo Heljo, Juha Liinavuori ja Arja Järvinen.
Ylöjärven kaupunki hakee nyt tulisesti ratkaisua elinvoimaosastosta, joka rakennetaan uudeksi organisaatioksi pahasti ryvettyneen tekniikan tilalle.
Kaupunki etsii sisäisellä haulla uutta osastopäällikköä. Kuka uskaltaakaan ottaa siipirikon vastuulleen?

Kommentit (3)

  1. Kuhlberg

    ”Kuulolla” paljasti ilmeisesti pitkään kyteneen ”pommin” eräältä osastolta ,Yvin pulleasta 2000 tt:n organisaatiosta. Mitähän selviäisi ,jos voisimme lukea pätevän konsultin tekemästä1000 hengen perusturvan selvitysraportista? Voiko ns. syyllinen olla yksi johtaja? Tuskin. Huonot asenteet työhön ja sen tehostamiseen ovat yleensä julkishallinnossa laajempaa kuin yksityissektorilla. Mikseivät kaupungin virkamiesjohtoa valvovat poliitikot ole puuttuneet asiaan? ”Hyvä puolueveljeyskö” on jarruttanut? Varsinkin vasemmisto on jarruttanut kaikenlaisia henkilöstöön kohdistuvia mm. tuottavuuteen kohdistuvia selvityksiä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?