Ylöjärven Uutisten digipalvelut päivittyvät ja paperilehden ulkoasu uudistuu

Ylöjärven Uutisten nettisivusto ylojarvenuutiset.fi ja lehden uutissovellus uudistuvat perjantaina 17.5.2024. Sivuston ja sovelluksen päivitystyöt aloitetaan perjantaina aamupäivällä, ja käyttökatkoja saattaa ilmetä päivän aikana.

Perjantaina julkaistavassa digiuudistuksen ensimmäisessä vaiheessa muutokset ovat lukijan näkökulmasta pieniä lukuun ottamatta nettisivustoon tehtyjä ulkoasuparannuksia sekä uuden OmaPalvelun julkaisua. Lukijoiden digitunnukset ja salasanat säilyvät ennallaan, eikä uutissovellusta tarvitse päivittää sovelluskaupassa.

Taustalla muutokset ovat suurempia, sillä lehden toimitus ja asiakaspalvelu siirtyvät käyttämään uusia järjestelmiä. Uudet järjestelmät mahdollistavat monipuolisempien digisisältöjen julkaisun, ja lehteä tullaan kehittämään tulevaisuudessa lisää nettisivuston ja uutissovelluksen uusien mahdollisuuksien myötä.

Jatkossa lukijoiden digitunnukset ovat Pirmedia-tunnuksia, joilla lukijat pääsevät käyttämään kaikkien Pirmediat Oy:n paikallislehtien digipalveluita. Samalla digitunnuksella pääsee jatkossa lukemaan niitä Pirmedioiden paikallislehtiä, joiden tilaus asiakkaalla on voimassa. Ylöjärven Uutisten lisäksi Pirmedioiden tilattavia lehtiä ovat Akaan Seutu, Lempäälän-Vesilahden Sanomat, Oriveden Sanomat ja Sydän-Hämeen Lehti.

Tyypillisesti paikallislehtien tilaajakunnat ovat kovin erilliset, mutta on myös jonkin verran asiakkaita, jotka tilaavat kahta tai useampaa Pirmedioiden lehteä. Näiden henkilöiden eri lehdissä käyttämät digitunnukset sulautuvat yhdeksi tunnukseksi, ja asiakkaat saavat muutoksesta sähköpostitse lisää tietoa.

Samalla julkaistava OmaPalvelu tulee lehden tilaajille uudeksi palvelukanavaksi nykyisten rinnalle. OmaPalvelussa asiakkaat voivat tehdä lehtitilaukseensa muutoksia, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai jakelunkeskeytyksestä, raportoida jakeluvirheestä, tarkastella menneitä tilauslaskujaan sekä kutsua perheenjäsenensä lukemaan digilehteä. Uusi OmaPalvelu kokoaa kaikki nämä toiminnot yhteen järjestelmään, mikä sujuvoittaa tilaajan polkua ja lehden asiakaspalvelun työtä.

– Moni tilaajamme haluaa hoitaa tilausasiansa valitsemanaan vuorokaudenaikana itse netissä, ja uusi OmaPalvelu vastaa tähän tarpeeseen, kertoo Ylöjärven Uutisia kustantavan Pirmediat Oy:n toimitusjohtaja Olli Sirén.

Osa tilaajista asioi kuitenkin Ylöjärven Uutisten kanssa mieluiten puhelimitse, sähköpostilla tai kasvotusten, ja lehti palvelee edelleen myös näissä kanavissa tuttuina palveluaikoina.

– Meille on tärkeää pitää myös perinteiset asiakaspalvelukanavat toiminnassa. Asiakaspalveluumme voi edelleen soittaa, ja ystävällistä apua saa heti puhelimessa, Sirén lisää.

Uusien digijärjestelmien lisäksi Ylöjärven Uutisten toimitus ottaa toukokuussa käyttöön uuden paperilehden taittojärjestelmän. Samalla myös paperilehden ulkoasu uudistuu.

– Uusi julkaisujärjestelmä antaa meille hurjasti lisää mahdollisuuksia kehittää niin digiä kuin printtiä. Tämä tulee näkymään lukijoillemme entistä monipuolisempina sisältöinä. Uusi ulkoasu nostaa Ylöjärven Uutiset nykyaikaan myös printissä.  Lehden rakenne selkiytyy ja raikastuu, ja uskon, että lopputulos on kaikille mieluinen. Kehitys ei tietenkään jää tähän vaan hiomme jatkuvasti sekä digiä että paperilehteä entistä paremmiksi, kertoo Ylöjärven Uutisten päätoimittaja Ville Mäkinen.

Ylöjärven Uutisten kehitysprojekti jatkuu myöhemmin tänä vuonna suuremmalla sovelluspäivityksellä, joka tuo uutissovellukseen nykyistä laajemman ja rikkaamman sisältötarjonnan. Sovelluspäivityksestä uutisoidaan lisää lähempänä sen julkaisua.