Vastine mielipidekirjoitukseen: Maakunnan Matti on varttunut juurevan sukutilan maanläheisessä ilmapiirissä

Juureni ovat syvällä maaseudulla. Yläsavolainen sukutila on antanut paljon niin lapsuudessani kuin aikuisuudessani. Olen koko ikäni pitänyt vahvasti esillä sekä maalais- että savolaistaustaani.Leena Tiensuu pohdiskeli mielipidekirjoituksessaan ”Poimintaa paikallislehdestä”, ettei Maakunnan Matti ainakaan maalla ole lapsuuttaan viettänyt. Juureni ovat olleet minulle kunnia-asia koko ikäni. Ne ovat tiukasti syvällä yläsavolaisessa maalaispitäjässä Keiteleellä, jossa vuosisatainen sukutila on kalaisan Nilakkajärven rannalla, hyvien vesiliikenneyhteyksien varrella. Jo maatila, joka on siirtynyt polvelta polvelle, on ainutlaatuinen ympäristö varttua vauvasta nuorukaiseksi talossa, jonka kurkihirren alla silloinkin asui monta sukupolvea. Siinä me pojat olimme paitsi vanhempiemme myös isovanhempiemme ja setiemme silmien alla.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.