YIlveksen C-tyttöjen kausi huipentui Espanjan auringon alla

YIlveksen menestyksekäs C-tyttöjoukkue pääsi ansaitulle kauden päätösmatkalle Espanjan Salouhun. Reissusta tuli ikimuistoinen.
C-tyttöjen kausi päättyi palmujen alla. (Kuvat: Sohvi Sorsa)

C-tyttöjen kausi päättyi palmujen alla. (Kuvat: Sohvi Sorsa)

Matkaan lähti 14 pelaajaa ja 18 kannattajaa, jotka majoittuivat Saloussa Cambrils Parkin lomakylään. Reissaajat saivat nauttia lämmöstä, upeista maisemista, uima-altaista ja muista aktiviteettimahdollisuuksista.
Kun joukkue heräsi ensimmäiseen päivään Espanjassa, edessä oli infotilaisuus, jossa käytiin läpi treeni- ja peliaikataulut sekä muut viikon suunnitelmat.
Heti ensimmäisenä päivänä C-tytöt pääsivät tutustumaan Futbol Salou -harjoituskeskukseen, jossa on kuusi täysmittaista jalkapallokenttää sekä jokaiselle joukkueelle oma pukuhuone.
YIlves oli ensimmäisen kerran tosipaikan edessä matkan kolmantena päivänä, jolloin vastaan asettui kokkolalainen KPV.
Vastus oli kova, eikä YIlves saanut omaa peliään toimimaan helteisessä säässä. KPV vei voiton maalein 0–4, vaikka kenttätapahtumat olivatkin tasaisia.
Tappio huuhtoutui kuitenkin nopeasti pois ajatuksista, kun ylöjärveläisryhmä pääsi seuraavana päivänä tutustumaan Barcelonan kaupunkiin sekä mahtiseura FC Barcelonan kotistadioniin Camp Nouhun.
Päivä huipentui Espanjan pääsarjan La Ligan otteluun, jossa barcelonainen RCD Espanyol kohtasi Atletico Madridin.
– Stadionin tunnelma oli huikea. Kaikki huusivat ja kannustivat, ja kaikilla oli jokin pelipaita päällä. Mukana oli torvia, huiveja ja lippuja. Ihmisiä oli stadionin täydeltä, ja sen kyllä huomasi korvia huumaavasta metelistä. Tunnelma ja kokemus olivat uskomattomia. Voisi ainakin luulla, että tätä emme unohda ikinä, matkapäiväkirjaa pitänyt YIlveksen C-tyttöjen Sohvi Sorsa kertoo.
Viides matkapäivä oli pyhitetty vapaa-ajan vietolle. Kuudentena päivänä YIlveksellä oli edessään reissun toinen kamppailu.
Tällä kertaa vastustajaksi asettui paikallinen FC Torre Forta. Ylöjärveläisjoukkue otti pelistä komean 3–1-voiton.
Seuraavana päivänä YIlves pelasi toista paikallista joukkuetta, Cambrilsia vastaan. Tälläkin kertaa espanjalaisryhmä joutui poistumaan kentältä tappio niskassaan, kun ylöjärveläistytöt veivät ottelun nimiinsä maalein 4–2.
Ottelun jälkeen oli aika alkaa valmistautua seuraavan päivän kotimatkaan.
– Reissu oli kokonaisuudessaan todella hieno. Kaikki tytöt ja kannustusjoukot varmasti muistavat reissun vielä pitkään hienona kokemuksena. Muistoksi saatiin paljon kuvia, mustelmia ja rakkoja. Onneksi kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut. Nyt voimme todellakin olla sitä mieltä, että Ylöjärven Ilveksen C-tytöt ovat upea joukkue sekä kentällä että sen ulkopuolella, Sohvi Sorsa hehkuttaa.

Hyvä kausi takana

FC Barcelonan kotistadion Camp Nou on komea ilmestys.

FC Barcelonan kotistadion Camp Nou on komea ilmestys.

YIlveksen C-tytöt pelasivat menneellä kaudella T98-alueliigassa.
Kotiottelut joukkue pelasi alkukeväästä Soppeenharjun tekonurmella ja kesällä pääsääntöisesti Räikän luonnonnurmella.
Kevätkaudella joukkue sijoittui sarjassa kuudenneksi ja syykaudella viidenneksi.
Kärsityt häviöt tulivat pääsääntöisesti yhden maalin erolla. Voitot olivat välillä runsasmaalisia. Parhaimmillaan vastustaja kaatui maalein 7–1.
Kauden makein voitto tuli paikallisottelussa, kun Tampereen Ilves kukistui luvuin 1–0.
YIlveksen C-tyttöihin kuuluvat Katariina Haverinen, Elisa Ilottu, Julianna Jalovaara, Jenna Jonkka, Silja Jumpponen, Oona Laine, Veronica Leppänen, Heidi Linjamaa, Mia Pajunen, Eveliina Pakkanen, Nello Palmio, Emmi Rauhala, Alina Seppä, Janette Seppälä, Rosa-Maria Siren, Sohvi Sorsa, Ira Tiihala, Noora Turvala, Friida Vallin, Nastja Zelenina.
Jutun pohjana on käytetty Sohvi Sorsan matkapäiväkirjaa

Harjoituskeskus Futbol Saloussa oli upeat puitteet.

Harjoituskeskus Futbol Saloussa oli upeat puitteet.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?