Ylöjärveläiskiekkoilija Konsta Helenius teki historiaa jääkiekon MM-kisoissa

Nuori ylöjärveläiskiekkoilija sai ensimmäisessä miesten MM-ottelussaan paikan ykkösketjussa ja teki samalla suomalaista kiekkohistoriaa.
Konsta Helenius pelaa jo kolmatta MM-turnaustaan tällä kaudella. Kuvassa Helenius nuorten MM-kisoissa joulukuussa 2023. (Kuva: Pasi Mennander/Leijonat.fi)

Leijonat.fi -sivusto kertoo, että ylöjärveläiskiekkoilija Konsta Helenius teki sunnuntaina suomalaista jääkiekkohistoriaa.

Lauantaina 18-vuotta täyttänyt Helenius pelasi sunnuntaina ensimmäisen ottelunsa miesten Leijonapaidassa, kun Suomi kohtasi Iso-Britannian. Aiemmin tällä kaudella hän on pelannut jo kaksissa MM-kilpailuissa: sekä alle 18- että alle 20-vuotiaissa.

Eilen Heleniuksesta tuli myös miesleijonien nuorin MM-pelaaja ikinä. Heti ensimmäisessä miesten ottelussaan hän sai vastuuta ykkössentterinä.

Tällä kaudella Mikkelin Jukureissa pelannut Helenius avasi MM-debyytissään pistetilinsä. Hän oli kolmannessa erässä toisena syöttäjänä, kun Mikko Lehtonen laukoi 7–0 maalin. Suomi murskasi Iso-Britannian lopulta lukemin 8–0.

Tänään illalla Suomi kohtaa Prahan MM-jäällä Norjan kello 17.20 alkavassa ottelussa. Helenius jatkaa ykköskentällisessä Mikael Granlundin, Valtteri Puustisen, Olli Määtän ja Mikko Lehtosen rinnalla.

Lue myös: Konsta Heleniuksen joulu menee MM-jäällä