Uplakers edustus täydensi joukkuettaan – Takana nousujohteinen kausi: ”Tämä joukkue pystyy taistelemaan joka pelin”

Uplakers edustuksen kausi kakkosdivarissa oli nousujohteinen. Vastuuvalmentaja Jani Riekki kiittelee joukkuetta hyvästä viisikkopelistä.
Uplakersin pelaajat kuuntelivat tarkkaan harjoituskuvioita tiistai-illan jäillä. (Kuva: Sanna Hillberg)

Uplakers edustuksen vastuuvalmentaja Jani Riekki on tyytyväinen joukkueensa menneeseen kauteen. Edustus sijoittui Hämeen alueen kakkosdivarissa kuudenneksi.

Joukkue petrasi otteitaan nousujohteisesti. Riekki on erityisen tyytyväinen joukkuehenkeen ja viisikkopelaamiseen.

– Kyllä täytyy olla ylpeä joukkueen viime kauden kehityksestä. Se on joukkue isolla J:llä. Tämä joukkue pystyy taistelemaan joka pelin, hän hehkuttaa.

Riekki iloitsee myös siitä, että ylöjärveläiset löysivät tiensä Huurre-areenan lehtereille enenevässä määrin ja pieni fanijoukko piti katsomon tunnelmaa yllä rumpujen säestyksellä.

Kuten tälläkin kaudella, myös tulevalla ottelut lähdetään voittamaan.

– Kaikki niistä ovat ilmoittaneet jatkavansa, jotka päättivät kauden joukkueessa, valmentaja toteaa.

Uplakers edustuksen valmentajat Jani Riekki ja Tommi Rajamäki seuraavat harjoitusta tarkkaan. (Kuva: Sanna Hillberg)

Huhtikuussa Uplakers edustus järjesti neljät avoimet jäät, try outit, ja etsi uusia innokkaita pelaajia joukkueessa nyt jo pelaavien rinnalle.

Riekki on tyytyväinen pelaajamateriaaliin, jota oli tarjolla. Kymmenestä miehestä joukkueeseen valittiin toistaiseksi viisi, kolme hyökkääjää ja kaksi puolustajaa.

– Oikeastaan kaikki pelaajat olivat ihan laadukkaita. Katsoimme pelillisesti, että ketkä olisivat meidän joukkueeseen sopivimmat pelaajat.

Uusista pelaajista osa on pelannut jo kakkosdivarissa ja osa on pelannut pitkään junioreissa. Pelikokemus näkyy jäällä, mutta valinnoissa on merkitystä myös sillä, että uusi pelaaja sulautuu luontevasti joukkueeseen.

– Hyvällä tekemisellä ainakin meidän joukkueessa on päässyt tosi hyvin mukaan. Tottakai me tarvitaan tosi hyviä pelaajia ja hyviä maalintekijöitä, Riekki toteaa.

Uplakersista noussut Suomen huippukiekkoilijoita

Uplakersin Niko Välimäki (oik.), Juuso Liljaranta ja Tuure Mettiäinen olivat tiistaina jääharjoituksissa Ylöjärven jäähallilla. Juhannuksesta alkaa kesäloma. (Kuva: Sanna Hillberg)

Nyt keväällä jäällä käydään kerran viikossa juhannukseen asti. Sen jälkeen alkaa kesän harjoitustauko yhteisistä treeneistä. Joukkue palaa yhteen jälleen loppukesästä ja sarja alkaa syyskuun puolivälissä.

Riekin kanssa edustuksen joukkuetta luotsaavat valmentaja Tommi Rajamäki, joukkueenjohtaja Kimmo Korkola ja huoltaja Jarkko Vellonen.

Riekin mukaan on tärkeää, että Ylöjärvellä on oma jääkiekkoseura. Sen tekemän kasvatustyön hedelmiä poimitaan nyt esimerkiksi Tapparassa, kun Oiva Keskinen ja Otto Rauhala ovat iskeneet maaleja liigan pudotuspeleissä. Leijonien tämän kevään MM-joukkueeseen ehdolla on puolestaan Konsta Helenius, joka on aloittanut juniorina Uplakersissa.

– Mielestäni on tärkeää, että täällä omalla kylällä saa harrastaa kotiseurassa. On pitkä matka lähteä Hervantaan tai Kaukajärvelle. Täällä hallille ajaa kymmenessä minuutissa.

Lue myös: Uplakersin uusi päävalmentaja: ”Ei poppa-konsteja, vaan selvä pelitapa”