Uutiset utelee: Kiinnostavatko tämänvuotiset presidentinvaalit?

Gallup, vaalitMauricio Aviles, 18

Tampere (Opiskelee Ylöjärvellä.)

– Tietenkin kiinnostavat, koska presidentti on maamme esikuva ja ääritilanteessa monet päätökset menevät hänen kauttaan. En saa äänestää presidentinvaaleissa, koska en ole Suomen kansalainen, mutta minusta henkilöllä, jolla on pysyvä oleskelulupa, kuten minulla, pitäisi olla lupa äänestää.

 

 

Gallup, vaalitTeemu Turunen, 16

Vuorentausta

– Kyllä. Onhan se tärkeää, millainen johtaja omalle maallemme tulee. Minua kiinnostaa, miten presidentti tuo  Suomea esiin ja pitää ulkopoliittiset suhteet kunnossa. Vaikken voi vaikuttaa, minua kiinnostaa, mitä tapahtuu. Olen jonkin verran katsonut presidenttitenttejä ja uutisia.

 

 

Gallup, vaalitAliisa Rönkkö, 17

Kaurasmäki

– Osittain. Kun äänestäminen ei ole minulle vielä ajankohtaista, ei tule seurattua samalla tavalla kuin tulee ehkä myöhemmin. Vähän alustavaa tietoa olen katsellut, että tiedän sitten paremmin tulevaisuudessa, puolueiden arvoja ja sellaista. Ja vaalikoneen tein äikän tunnilla ja omallakin ajallani.

 

 

Gallup, vaalitPatrick Setälä, 19

Asuntila

– No, kyllä. Amerikan viime presidentinvaaleja tuli seurattua enemmän kuin olen seurannut näitä kotimaisia, koska mielestäni Suomessa asiat ovat ihan hyvin. Aion äänestää, koska on nuortenkin vastuulla äänestää, jotta ajamme omia asioitamme ja voimme vaikuttaa tulevaisuuteen.

 

 

Gallup, vaalitMatilda Ohtola, 19

Soppeenmäki

– Kiinnostavat. Aion äänestää, koska haluan vaikuttaa siihen, kuka täällä asioista päättää. Presidentti ei kaikesta päätä mutta osasta asioista päättää, ja hän on keulakuva Suomelle. Ja kuuluu äänestää silloin, kun on siihen mahdollisuus. Olen tutkinut ehdokasvaihtoehtoja netistä ja tehnyt vaalikoneita.

 

 

Katso myös juttu nuorten varjovaaleista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?