Ryhdin naisten ote pudotuspeleistä pitää yhä

Ylöjärven Ryhdin naiset säilyttivät mahdollisuutensa päästä lentopalloilun ykkössarjan pudotuspeleihin voitettuaan viime viikonloppuna molemmat ottelunsa.
Liisa Hurskainen (torjumassa vas.) onnistui erinomaisesti lauantain ja Daniela Öhman sunnuntain ottelussa.

Mikäli Ryhti voittaa alemman jatkosarjan kakkoslohkoa neljän pisteen erolla johtavan Raision Urheilijat kahdesti 3–0 tai 3–1, tie vie pleijareihin. Ensimmäinen RaisU-otteluista pelataan Kaukajärvellä ensi lauantaina kello 19 alkaen.
Lauantaina Ryhti otti kotikentällään makean 3–1 (26–24, 23–25, 25–22, 25–6) -revanssin Hämeenlinnan TT-Volleysta korkeatasoisessa ottelussa, josta sekä Ryhdin Liisa Hurskainen että TT:n Hanna Ylönen lähtivät suoraan liigajoukkueidensa mukaan.
Hurskainen vahvisti Ryhtiä selvästi, kuten teholukemat 22/+13 osoittavat, mutta myös keskipelaajat Anni Meriläinen ja Mona Mäkkylä loistivat.
Meriläinen syötti vaikeita ja hakkasi tehot 12/+11. Mäkkylä ylsi tehoihin 13/+11.
Kun keskeltä tehdään noin kovia lukemia, se tarkoittaa passarin onnistuneen.
Outi  Munnukan passivalinnat osuivatkin kohdalleen. Myös vastaanottoprosentin kipuaminen yli 52:een oli yksi voiton avaimista.
Sunnuntaina Ryhti menetti pisteen Iitissä mutta kukisti Kau-
salan Yrityksen 3–2 (25–14, 23–25, 25–19, 18–25, 15–12).
– Kumpikin joukkue kulki vuoristorataa, mutta Yrityksellä se oli vielä hieman jyrkempi. Meillä se menee normaaliin nuoren joukkueen oppimisprosessin piikkiin, Ryhdin päävalmentaja Heikki Kosonen sanoi.
Ryhti menetti toisessa erässä 23–22-johtonsa kikkailuun mutta nousi viidennessä erässä Mäkkylän syöttöputkella 8–12:sta suoraan otteluvoittoon. Se oli tarpeen, sillä kentälle vaihdettu passari Ada Leiniö oli piristänyt ratkaisevasti Yrityksen hyökkäystä.
Daniela Öhman ei pelannut lauantaina lavankohottajalihaksen jumin vuoksi mutta takoi Iitissä pisteet 16/+12 ja otti seitsemän torjuntaa. Hakkuri Tiia Virta sekä pari vuotta vanhempi yleispelaaja Eevi Ylä-Viteli olivat myös erinomaisia.
– On hienoa nähdä, miten vuonna 1998 syntynyt Tiia kehittyy koko ajan ja onnistuu sillä sarjatasolla, jolla hänen kuuluukin pelata, Kosonen kehaisi Virtaa.

Kakkoselle voitto, C-tytöille nousu

Ryhdin naisten kakkosjoukkue otti kevään toisen voittonsa väännettyään Vilppulan Tähden vieraissa nurin lukemin 3–2 (25–19, 25–17, 19–25, 21–25, 15–12) kakkosen alemmassa jatkosarjassa.
Hakkuri Maria Ylihonkaluoma hyökkäsi erittäin kovalla teholla, ja keskipelaaja Noora Honkasen syötöt sekä Kiia Sylvelinin laitalyönnit toivat tärkeitä pisteitä viidennessä erässä, jossa myös Taina Pitkäsen kokemus takakentällä nousi tärkeään osaan.
C-tytöt tekivät pitkän mutta tuloksekkaan matkan SM-sarjan C-pooliturnaukseen Kempeleelle.
Kati Jalosen valmennettavat voittivat kaikki kolme otteluaan ja nousivat B-pooliin eli kahdeksan parhaan joukkoon valtakunnallisesti.
Ensimmäinen vastustaja oli vanha tuttu Lempäälän Kisa, jota vastaan Ryhti hieman hermoili toisessa erässä aloitusten vastaanotossa. Ryhti kuitenkin taisteli kuitenkin 2–1 (25–18, 18–25, 15 –11) -voiton.
Kauhavan Wisa tuotti alussa vaikeuksia tarkalla ja ovelalla hyökkäyspelillään, mutta toisesta erästä lähtien Ryhdin puolustus noukki pallot paljon aiempaa nopeammin. Se nosti ylöjärveläiset 2–1 (22 – 25, 25 – 19, 15 – 11) -voittoon.
Pidempi tauko tuli tarpeeseen, ennen kuin vastaan asettui Kempeleen Lentopallo. Taistelevalla puolustuksella ja järkevällä hyökkäyspelillä Ryhti väänsi selvän 2–0 (25–20, 25–12) -pistepotin.
– Tytöt eivät pelanneet jäätävän hurmoksellisesti mutta riittävän tehokkaasti. He sijoittuivat välillä kentällä hassusti, kunnes löysivät nopeasti oman tasonsa, Jalonen kuvaili.
– Tavoitteenamme oli säilyttää paikkamme C:ssä, joten nousu B-pooliin tuli isona yllätyksenä, hän myönsi.
Passari Emmi Jalonen johti hyökkäystä varmoin ottein käyttäen paljon laidoilta Salli Joutsenvirtaa ja Emilia Hännistä. Keskipelaajat Miriam Jauhiainen ja Kiia Sylvelin torjuivat tarkasti, ja Sylvelin jujuttelikin, kun paikka tuli.
B-pooli alkaa vasta maaliskuun puolella, ja siinä Ryhtiä vastaan tulevat Liedon Parma, Puma Volley Helsingistä sekä Nurmon Jymy.

C-pojat takaisin D-pooliin

Ryhdin C-pojat sijoittuivat C-pooliturnauksessaan Lempäälässä kolmanneksi ja putosivat  D-pooliin. Se riittää A-sarjapaikkaan aluemestaruushuipentumassa.
Ryhti kukisti Napapiirin Palloketut 2–0 (25–20, 25–12) mutta hävisi Lempäälän Jyrylle 0–2 (17–25, 20–25) ja Pielaveden Sammolle 0–2 (20–25, 15–25).
Jyryä vastaan Ryhdin pojat ihmettelivät aikansa isoa hallia, mutta antoivat Sammolle jo jämäkän vastuksen. NaPa oli liikkeellä nuorella joukkueella, jonka itseluottamus lopahti.
– Jyry-pelin alisuoritimme, mutta seuraavat kaksi ottelua pelasimme sellaista lentopalloilua, jota kelpasi näyttää muillekin, valmentaja Olavi Kainulainen iloitsi.
Vaihtopenkiltä hakkuriksi tullut Riku Peltonen loisti Jyryä vastaan, ja muissa otteluissa esille nousivat vielä kokematon keskitorjuja Miko Köykkä sekä aloituksia varmaotteisesti nostanut Ville Järnvall.