Ryhti kymmenen parhaan joukkoon naisten SM-viestissä – Pyhtilä onnistui KLL:n kisoissa – katso kuvagalleria hiihdoista

Vilma Pyhtilä pinnisti KLL:n kisoissa Rovaniemellä viidenneksi perinteisellä hiihtotavalla. Ylöjärven Ryhdin viestijoukkue hiihti SM-kisoissa sijalle yhdeksän.

Äänekoskella hiihdettiin kolmipäiväiset SM-kisat, osana Suomen Cupia. Perjantaina naisten yleinen sarja kisasi viisi kilometriä vapaalla hiihtotavalla. SM-kultaa otti Kerttu Niskanen Vieremän Koitosta tuloksella 13.39,7. Ryhdin Elsa Torvinen oli kisan 36:s (16.01,0), Eevi-Inkeri Tossavainen 37:s (16.02,0) ja Matleena Palonen 109:s (18.15,0).

Tino Stenman Äänekosken SM-kisoissa. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Miesten yleisessä sarjassa kisamatkana oli 10 kilometriä. Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyvärisen voittoaika oli 26.51,7. Ylöjärven Ryhdin Tino Stenman oli 40:s (29.25,7), Topias Torvinen 124:s (31.53,5) ja Pyry Willman 170:s (34.57,4).

Lauantaina SM-viikonloppu jatkui takaa-ajokisalla, perinteisellä hiihtotyylillä. Naisilla matkana oli 10 kilometriä, ja voittoon hiihti jälleen Kerttu Niskanen tuloksella 42.52,8. Ryhdin Elsa Torvinen oli 21:nen (49.32,9) ja Matleena Palonen 76:s (56.50,9).

Pyry Willman Äänekosken SM-kisoissa. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Miehillä takaa-ajomatkana oli 15 kilometriä, ja Perttu Hyvärinen uusi SM-kultansa tunnissa ja 11.18,7 minuutissa. Ryhdin Tino Stenman oli 45:s (1.17.26,7) ja Topias Torvinen 87:s (1.22.03,6).

Sunnuntaina naisten viestissä matkana oli kolme kertaa viisi kilometriä, jossa vain ensimmäinen osuus hiihdettiin perinteisellä hiihtotavalla. Ryhdin joukkueessa hiihtivät Emmi Henriksson, Elsa Torvinen ja Eevi-Inkeri Tossavainen.

Eevi-Inkeri Tossavainen Äänekosken SM-kisoissa. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Avausosuudelta Henriksson toi Ryhdin vaihtoon 12:ntena, kilpailun kärjestä 46,6 sekunnin päässä. Torvinen nosti Ryhdin joukkueen kakkososuudella sijalle 10, jolloin kärki meni 1.27,9 minuuttia edellä. Ankkuriosuudella Tossavainen hiihti Ryhdin joukkueen sijalle yhdeksän ja maaliviiva ylittyi ajassa 44.15,0. SM-viestikultaa otti Vuokatti Ski Team Kainuu tuloksella 41.57,1. Äänekosken SM-viestissä oli kaikkiaan mukana 33 joukkuetta.

Ylöjärven Ryhdin viestijoukkue Eevi-Inkeri Tossavainen (vas.), Elsa Torvinen ja Emmi Henriksson hiihtivät Äänekosken SM-viestissä yhdeksänsiksi. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

– Oli mukava viestipäivä! Pitkästä aikaa hiihdettiin tuolla kokoonpanolla viestiä, ja omakin hiihto tuntui jo paljon paremmalta, Ryhdin avausosuuden sivakoinut Emmi Henriksson kommentoi.

Eevi-Inkeri Tossavainen puolestaan tuumi Äänekosken SM-kisoista seuraavasti:

Elsa Torvinen Äänekosken SM-kisojen takaa-ajossa. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

– Viikonloppu oli itselle suuri pettymys. Suksella tuli hurjan isoja eroja, eikä oma kalusto ollut kilpailukykyinen minään päivänä. Harmittaa, kun kunto alkaa pikkuhiljaa olla hyvä, mutta kisoja ei enää juurikaan ole jäljellä. Onneksi vielä Rovaniemellä on mahdollisuus hiihtää hyviä tuloksia.

Kauden viimeinen maastohiihdon Suomen Cup -viikonloppu on 6.–7. huhtikuuta Rovaniemellä.

Koululiikuntaliiton kisoissa Rovaniemellä 12–16-vuotiaat edustivat koulujaan XCX-skicrossissa, perinteisen tyylin väliaikalähdöissä sekä vapaan hiihtotavan yhteislähdössä.

Topias Torvinen SM-kisaladulla Äänekoskella (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Vilma Pyhtilä hiihti mainiosti viidenneksi 14-vuotiaiden kahden kilometrin perinteisen kisassa ajalla 6.44,9. Sarjavoiton vei Eden Sieppi Napapiirin peruskoulusta tuloksella 6.27,4.

Pyhtilä hiihti skicrossissa 12:nneksi ja kiersi karsinnassa radan 1.52,55. Myös tämän kisan voittoon hiihti Eden Sieppi, ja aika-ajoon kului 1.45,10. Vapaalla hiihtotavalla Hämeenkyrön yhtenäiskoulua edustava Vilma Pyhtilä oli kolmen kilometrin matkalla 14:s (8.05,9). Tämän kisan voiton vei Martta Pekkala Haapaveden yläkoulusta 7.32,5.

Matleena Palonen Äänekosken SM-laduilla. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Kauraslammen koulun Urho Hankaniemi oli skicrossissa 23:s ja hiihti 12-vuotiaiden karsinnassa ajan 2.04,40. Sarjan voitti Abel Sieppi Saaren koulusta, joka karsinnassa kellotti tuloksen 1.49,37.

Lauantaina kahden kilometrin perinteisen kisassa Urho Hankaniemi hiihti sijalle 32 (8.03,0). Myös tämän kisan voitti Abel Sieppi (6.44,5). Sunnuntaina kolmen kilometrin yhteislähdössä Urho Hankaniemi oli 26:s (8.42,0) ja 12-vuotiaiden nopein oli jälleen Abel Sieppi tuloksella 7.47,1.

Ryhti-Kanki Cup 2024 huipentui tiistaina, jolloin kisattiin kauden viimeinen osakilpailu, Räikän yhteislähtdöt. (Kuva: Tiina Lahti)

Myös Oskari Hankaniemi edusti Kauraslammen koulua ja oli 14-vuotiaiden skicrossissa 39:s. 1,1 kilometrin rata taittui 1.57,56 minuutissa. Sarjan voitti Kasper Ekonoja Kilpisen yhtenäiskoulusta 1.36,98. 13-vuotiaiden perinteisen kahdella kilometrillä Oskari Hankaniemi oli 20:s (7.23,9) ja vapaan kolmella kilometrillä 16:s (8.02,7). Molemmat kisat voitti Johannes Klippi Lukkarin koulusta tuloksilla 6.24,1 ja 7.12,7.

Ryhdin Vilja Laine (vas.), Vivian Lahti, Kerttu Ranta ja Oiva Laine hiihtivät kärkisijoille torstaina Kaupissa, avoimissa Tampereen Pyrinnön mestaruushiihdoissa. (Kuva: Tiina Lahti)

Rovaniemellä kisasi myös muita Ryhdistä tuttuja hiihtäjiä. Esimerkiksi Jaakko Leinonen hiihti 16-vuotiaiden kolmen kilometrin perinteisen kisan sijalle 16 tuloksella 8.42,0. Sarjan voitti Iiro Säisä Vieremän Kirkonkylän koulusta 7.38,4. Eeli Haverinen oli sarjassa 26:s (9.22,8).

Myös Reea Hiitelä kisasi 15-vuotiaiden kolmella kilometrillä ja sijoittui 18:nneksi (10.02,6). Sarjan voitti Turengin yhtenäiskoulun Venla Mennala tuloksella 8.39,3.

Räikän yhteislähtöjen N12-sarjassa Tuomas Koskela jakoi palkinnot Vilja Laineelle (vas.), Siiri Saariselle, Vivian Lahdelle, Anni Kinnuselle ja Iida Vuorelalle. (Kuva: Tiina Lahti)

Kiira Suhonen puolestaan sijoittui 24:nneksi 13-vuotiaiden kahdella kilometrillä (7.54,6) sekä kolmen kilometrin yhteislähdössä (9.09,0). Nämä sarjat voitti Hilla Ruokostenpohja Jämsänjoen yhtenäiskoulusta 6.30,4 sekä Lumi-Kukka Saaranen Haapaniemen koulusta 7.31,0.

Tiistaina paketoitiin myös Ryhti-Kanki Cup, jonka viimeinen osakilpailu hiihdettiin Räikällä yhteislähtöinä. Seuranmestaruuskilpailu puolestaan on vuorossa pääsiäisviikon tiistaina, jolloin Räikällä kello 18.30 Ryhdin seurajäsenet kamppailevat vapaan tyylin väliaikalähdöissä.