Ryhdin Tino Stenman otti voiton Kaupissa

Lauantaina kisattiin Kaupissa Tampereen Pääsiäishiihdot väliaikalähtöinä vapaalla hiihtotavalla. Ylöjärven Ryhdin Tino Stenman oli kovassa iskussa kauden päätöskisassaan.
Ryhdin Tino Stenman voitti Tampereen Yrityksen järjestämät Pääsiäishiihdot. (Kuva Ylöjärven Ryhti)

Miesten yleisen sarjan 9 kilometrin voiton Kaupissa Tino Stenman vei 25.06,0 minuutissa. Tampereen Yrityksen Joona Koponen jäi voittajasta 9,6 sekuntia. Ryhdin Ahti Pulkka oli kisan 12:s tuloksella 33.25,2.

– Mukava oli päättää kausi onnistuneeseen vetoon Kaupissa. Suksikin oli viimeisen päälle tänään, kommentoi  Stenman voittoaan.

Myös Ryhdin Eino Kärkimaa onnistui 18-vuotiaiden 9 kilometrin kisassa, jossa podium jäi vain 1,1 sekunnin päähän. Neljäs sija irtosi ajassa 29.53,4. Kärkimaa on tyytyväinen eheään kisakauteensa ja suuntaa katseensa kesän harjoitteluun.

Ryhdin Elias Palomäki hiihti 18-vuotiaissa sijalle 8 tuloksella 33.49,7. Kasper Kuorinki Äänekosken Huimasta voitti sarjan 26.29,6 minuutissa.

Naisten yleisen sarjan 9 kilometriä voitti Amanda Saari Tampereen Pyrinnöstä tuloksella 29.30,0. Ryhdin Wilhelmiina Liuksiala oli kisan 11:s ja Matleena Palonen 12:s. Kolmen kilometrin rata kolmesti taittui ryhtiläisillä 35.16,1 ja 35.20,4 minuutissa.

Ryhdin Miina Palonen voitti 18-vuotiaiden naisten 9 kilometriä tuloksella 41.19,5.

16-vuotiailla kisamatkana oli 6 kilometriä eli kaksi kierrosta. Ryhdin Reea Hiitelä hiihti kolmanneksi 26.08,6 ja Jaakko Leinonen sarjansa kuudenneksi 21.54,7. Sarjavoitot menivät Pöytyän Urheilijoiden Elma Uusipaikalle 22.07,5 ja Kangasalan Kisan Niilo Linnamaalle 18.00,9.

Ryhdin Eino Kärkimaa hyvässä vireessä Kaupissa Tampereen Pääsiäishiihdoissa. (Kuva Heli Kärkimaa)

Ylöjärven Urheilijoiden Marko Leppämäki kisasi pääsiäishiihtojen 50-vuotiaiden 6 kilometrillä, jossa hiihti kakkoseksi 19.22,9. Sarjan nopein oli Arto Hakala Lempäälän Kisasta 19.17,3.

Ryhdin Vilja Laine hiihti 12-vuotiaiden 2 kilometrillä viidenneksi 10.49,2. Sarjan voitti Elviira Salonen Pöytyän Urheilijoista 8.39,6.

Myös 10-vuotiailla kisamatkana oli 2 kilometriä eli kahdesti 1 kilometrin rata. Ryhdin Oiva Laine sijoittui kuudenneksi 12.57,2. Tämän sarjan nopein oli Eino Pystynen Äänekosken Huimasta 11.02,3.

8-vuotiaiden 1 kilometrin kisassa Ryhtiä edustivat Vilma Markkula, joka oli sarjan kuudes 8.37,0, ja Klara Kolari, joka hiihti seitsemänneksi 9.40,2. Venla Hämäläinen Tampereen Hiihtoseurasta kiersi radan 7.09,3 minuutissa.

Tampereen Pääsiäishiihdot olivat myös Krista Cupin päätösosakilpailu.

Willman Ryhdin mestariksi

Pyry Willman oli Ryhdin nopein Räikällä järjestetyissä seuranmestaruushiihdoissa. (Kuva Ylöjärven Ryhti)

Ryhdin värejä nähtiin pääsiäisviikonloppuna myös Taivalkoskella. Pölkky-Hiihtojen yhteislähdössä lauantaina 10-vuotiailla oli matkana peräti 5 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Ryhdin Eeli Petäjämäki hiihti sarjassaan toiseksi 14.57,5 ja hävisi voittajalle, Hyvinkään Hiihtoseuran Akseli Vierolle vain neljä sekunnin kymmenystä.

Myös Ryhdin Anni Tyrkkö hiihti 10-vuotiaiden tyttöjen vitosella toiseksi nopeimman ajan 17.18,7. Voittaja Yli-Iin Nasevan Iisa Klaavuniemi taittoi radan 14.47,1 minuutissa.

Laura Petäjämäki puolestaan voitti naisten kuntosarjan 22 kilometrin kilpailun tunnissa ja 10.16,9 minuutissa.

Pitkäperjantaina Taivalkoskella Ryhdin Topias Torvinen kisasi vapaan hiihtotyylin 10 kilometrillä sijalle 15 tuloksella 29.05,0. Kisan voitti Waltteri Vinkanharju Tampereen Yrityksestä ajalla 24.48,2.

Pääsiäisviikon tiistaina Räikällä hiihdettiin Ryhdin seuranmestaruuskilpailu. Ryhdin nopein 1,6 kilometrillä oli Pyry Willman 3.22,7. Vilma Markkula puolestaan hiihti 600 metrin kisojen kärkiajan 3.26,9.

Pyry Willman kommentoi vapaan hiihtotyylin väliaikalähtökilpailua:

– Odotin tosi tiukkaa kisaa. Latu oli jäinen ja hankaloitti aika paljon hiihtoa. Lähdin aika täysillä, koska tiesin, että alussa voi saada eroa muihin. Puoleenväliin asti tulin tosi hyvin, sitten vauhti hiukan tippui. Lopussa oli jonkun verran happoakin jaloissa. Viimeinen tiukka mutka meinasi mennä pitkäksi, mutta pysyin onneksi radalla ja sain loppuun vielä pienen kirinkin. Mukava tapahtuma ja kauden päätöskilpailu!

Ylöjärven Ryhdin hiihtäjien tunnelmia seuranmestaruushiihtojen jälkeen Räikällä. (Kuva Ylöjärven Ryhti)