Juha Tuominen Ylöjärven Perussuomalaisten johtoon – Ratikka ei kuulu perussuomalaisten suunnitelmiin

Kaupunginvaltuutettu Juha Tuominen valittiin Ylöjärven Perussuomalaisten kevätkokouksessa paikallisyhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi. Tuominen aloittaa uudessa tehtävässään heti.

Tuomiselle antaa tilaa viimeisen vuoden ajan yhdistystä johtanut Toni Kolehmainen.

– Olen toiminut perussuomalaisten jäsenenä vuodesta 2007. Ryhmän hajoamisen jälkeen keväällä 2023 tartuin heti toimeen ja tavoitteena oli palauttaa toiminta raiteilleen yhdessä sihteeri, kaupunginvaltuutettu Henrik Pajusen ja muun hallituksen kanssa. Hyvän ryhmähengen johdosta tämä onnistui yllättävänkin helposti, Kolehmainen sanoi.

Kolehmainen kertoi, että puheenjohtajan vaihdos tapahtui suunnitelmien mukaisesi.

– Tehtäväni puheenjohtajana oli alun perinkin tarkoitus olla määräaikainen, että saamme vuoden 2023 ryhmän hajoamisesta aiheutuneet asiat kuntoon. Nyt olemme tilanteessa, että vastuuta on mahdollista jakaa laajemmalle rintamalle ja uudella puheenjohtajalla on puhdas pöytä tehtävän jatkamiseen. Pidän Juha Tuomista erinomaisena jatkajana tehtävässä, Kolehmainen selvitti.

Juha Tuominen sanoi olevansa kiitollinen saamastaan luottamuksesta.

Juha Tuominen (oik.) sai puheenjohtajan nuijan Toni Kolehmaiselta. (Kuva: Ylöjärven Perussuomalaiset)

– Aion toimia parhaani mukaan perussuomalaisten sekä kaikkien ylöjärveläisten eduksi. Kiitän Ylöjärven Perussuomalaisia sekä väistyvää puheenjohtajaa Toni Kolehmaista todella haastavasta ja hyvin hoidetusta työstä yhdistyksemme eteen. Lisäksi koko valtuustoryhmämme on osoittanut politiikassa poikkeuksellisen loistavaa ryhmähenkeä puolustautuessamme ulkopuolisilta vaikutusyrityksiltä, Tuominen totesi.

Tuominen on toiminut kolme vuoden ajan kaupunginvaltuustossa ja hyvinvointilautakunnassa. Hän toiminut myös vanhusneuvostossa, Viljakkala-neuvostossa sekä kulttuuriparlamentissa.

– Uskon näiden monipuolisten tehtävien antavan minulle hyvät lähtökohdat kehittää ylöjärveläisten hyvinvointia vauvoista vanhuksiin, Tuominen toteaa.

Perussuomalaisten mukaan puheenjohtajavaihdos haluttiin tehdä hyvissä ajoin ennen kuntavaaleja

– Päätimme suorittaa puheenjohtajan vaihdon hyvissä ajoin ennen vuoden päästä tulevia kuntavaaleja. Tulevissa 2025 kuntavaaleissa meille Ylöjärven Perussuomalaisille tärkeimpinä vaaliteemoinamme voidaan pitää kaupungin tasapuolista kehittämistä, yhtään kylää tai asuinaluetta unohtamatta, Tuominen sanoi.

Hänen mukaansa uusien harrastustilojen löytäminen nuorisolle ja senioreille nopeasti pitää olla koko kaupunginvaltuuston yhteinen kunnia-asia.

– Kalliin ja kömpelön raitiotiesuunnitelman korvaaminen henkilöjuna-asemalla ja kaupungin sisäisen joukkoliikenteen voimakas kehittäminen ovat perussuomalaisten kärkiteemoja. Tietenkin hallittu kasvu yhdessä tasapainoisen talouden kanssa kuuluu yrittäjävetoisen valtuustoryhmämme prioriteetteihin, Tuominen selvitti.