Juha Vähäkoskelle painonnoston Suomen mestaruus SE-tuloksella, Vesa Menlös SM-hopealle

Ylöjärven Ryhdin painonnostajat Juha Vähäkoski ja Vesa Menlös onnistuivat viime viikonloppuna Kuusankoskella käydyissä painonnoston Grand Masters SM-kilpailuissa.
Juha Vähäkoski ja Vesa Menlös nostivat SM-mitaleille. (Kuva: Juha Lantto)

Juha Vähäkoski hallitsi suvereenisti 50-vuotiaiden +109 kilon sarjaa. Vähäkoski onnistui kaikissa nostoissaan. Tempauksessa hän nosti parhaallaan 86 kiloa, jolla hän karkasi jo 15 kilon päähän kanssakilpailijoista.

Työnnössä Vähäkoski aloitti varmasti 105 kilolla. Toisella 118 kilon nostolla Vähäkoski sai hankittua MM-kilpailuihin vaadittavan 204 kilon yhteistuloksen.

Kolmanteen työntöön lastattiin Suomen ennätysraudat 124 kiloa, joka hyväksyttiin tuomariäänin 2-1. Lopullisissa tuloksissa Vähäkoski nosti yhteistuloksen 210 kiloa, josta toiseksi sijoittunut kilpailija jäi 54 kilon päähän.

Menlös taisteli hopeaa

Vesa Menlös voitti SM-hopeaa tiukassa taistelussa. (Kuva Juha Vähäkoski)

Vesa Menlös kilpaili yli 55-vuotiaiden 96-kilon sarjassa, jossa hopeamitalista käytiin kova taistelu. Tempauksen jälkeen Menlös ja Helsingin Heraklesin Petri Puhakainen olivat tasoissa molempien nostettua hyväksytysti 75 kiloa.

Hopeamitali ratkaistiin työnnössä, jossa Menlös oli parempi työnnettyään 97 kiloa hyväksytysti ja Puhakaisen jäädessä 93 kiloon.

Menlös nosti suorille käsille myös 102 kiloa, mutta tuomarit hylkäsivät noston kaikin tuomariäänin.

Kisatilanteessa Menlös ei kuullut alaslaskun summeria ja piti painoja pitkään suorilla käsillä. Lopulta yksi tuomareista sanoi, että tangon voisi jo laskea, johon Menlös osoitti hyvää tilannetajua ja nauratti yleisöä pitämällä tankoa vielä pari sekuntia ja kysymällä, että onko kuvat nyt varmasti otettu.

Kilpailun voitti Rovaniemen Reippaan Jouni Lohi yhteistuloksella 193 kiloa, Menlös otti hopeaa 172 kilolla ja Heraklesin Petri Puhakainen pronssia 168 kilolla.

Ryhdin painonnostajia kilpailee myös Mastersien Euroopan mestaruuskilpailuissa 15.–23. kesäkuuta Norjan Haugesundissa. Kisoihin vaadittavan tulosrajan ovat nostaneet Juha Vähäkoski, Vesa Menlös ja Henri Rauniolahti.

JUHA VÄHÄKOSKI