Lukijan kirjoitus: Viljakkalan kesä on vertaistaan vailla

Viljakkalan kesä on vertaistaan vailla. Kyrösjärven liplattavat laineet tarjoavat mahdollisuuden veneilyyn ja niveliä notkistaviin aamu-uinteihin, ja lapsenlapsillani on vapaus temmeltää metsässä ja kukkivilla niityillä.

Toinen lapsuudenkesien etuoikeus betoniviidakon kasvatteihin verrattuna on mahdollisuus tutustua kotieläimiin. Yhteinen perinteemme on vuosikaudet ollut kantaa Säkinalueen kesälampaille naposteltavaa, katsella kun ne iloisesti kirmaavat meitä tervehtimään, ja omalla ”juottovuorollamme” kantaa kortemme kylän yhteiseen lampaanhoitokekoon.

Tällaista perinteikästä hupia ei joka kylässä ole tarjolla, ja siksi Viljakkala onkin myös kesäasukkaille otollinen paikka. Toivon, että saamme tulevaisuudessakin nauttia tästä mahdollisuudesta – ja toivotan myös muut ylöjärveläiset tervetulleeksi katsomaan, mitä Viljakkalan kesällä on tarjottavana!

Antti Jokinen