Hietala loikki ja aitoi ennätyksensä Janakkalassa

Ylöjärven Urheilijoiden Oona Hietala teki kiireisen, mutta varsin tuloksekkaan vierailun Janakkalan yleisurheilukilpailuihin viime viikonloppuna.

Hietala hyppäsi kolmiloikkaennätyksensä 10,71. Hän kohensi viime kesän tulostaan 61 senttiä. Sillä irtosi 15-vuotiaiden voitto 28 sentin erolla Kokemäen Kova-Väen Adeliina Heralaan.
Toisen ennätyksensä Hietala teki 80 metrin aidoissa, joissa hän sijoittui eränsä toiseksi ajalla 12,85. Voittaja, Salon Vilppaan Sanni Kettunen pinkoi peräti 12,58. Korkeutta Hietala ponnisti 144 ja sijoittui kahdeksanneksi.
Olivia Mäkinen juoksi 80 metrin aitojen toisen erän kolmanneksi ajalla 13,16. Kun kaikkien erien tulokset ynnättiin, Hietala löytyi nelossijalta ja Mäkinen jaetulta seitsemänneltä sijalta. Mäkinen ponnisti korkeutta 132 ja heitti keihästä 29,02.
Pituuskilpailu ei mennyt ihan yhtä hyvin. Hietala astui yli pari kertaa, ja sarjan parhaaksi jääneellä 504:llä tuli kolmossija. Vastatuuli haittasi hyppyjä, mutta voittaja, Esbo IF:n Ida Ounaslehto ponnisti 540. Mäkinen venytti viimeisellään 488 ja päätyi kuudenneksi.
Sunnuntain 100 metrillä Mäkinen pinkoi lähelle ennätystään ajalla 13,55, joka riitti kahdeksanneksi. Urakointi painoi jo Hietalaa, joka oli 17:s ajallaan 13,97. Hietala kellotti myös 300 metrille tilastoajan 46,20 ja sijoittui 12:nneksi.
Jutta Selin oli työntänyt kolmikiloista kuulaa kahdessa kilpailussa kiusallisesti 9,99, mutta Janakkalassa uusi metrilukema löytyi kolmella työnnöllä. Viimeisen kierroksen 10,58:lla heltisi 15-vuotiaiden ylivoimainen voitto 1,32 metrin erolla Riihimäen Kiskon Pinja Pikkaraiseen. Suvi Järvinen oli 7:s pukattuaan 7,86.
Aaro Auvinen kohenteli 13-vuotiaissa 200 metrin ennätystään 28,66:een ja päätyi eränsä toiseksi ja yhteistuloksissa seitsemänneksi. Auvisen entinen paras aika oli 0,48 sekuntia heikompi.
Hyvin meni myös Nea Lennon ja Lilja Mäkisen pituuskilpailu 12-vuotiaissa, sillä tulokset 451 ja 409 ovat heidän ennätyksiään. Nea sijoittui kolmanneksi ja Lilja kahdeksanneksi. Nean 60 metrin juoksu kesti 9,27, ja sijoitukseksi tuli kahdeksas.

Kujanpäällä taas ennätystahti

Urheilijoiden 17-vuotiaat saivat kaksi pronssia piirinmestaruuskilpailuissa Tampereella. Annika Niemi juoksi 400 metrillä ennätyksensä 1.07,65, ja Heidi Runsas heitti keihästä 33,41.
Tampereen Pyrinnön ylöjärveläinen Urho Kujanpää osoitti tervehtyneensä selkävaivoistaan, sillä hän otti pituushopeaa ennätyksellään 672 ja voitti kesän ensimmäisen seiväskilpansa tuloksella 400.
Toisen ennätyksensä Kujanpää teki 200 metrillä, ja aika 23,66 antoi pronssia. Satasella Kujanpää pokkasi pronssin ajalla 11,67 ja sijoittui 400 metrillä viidenneksi, jälleen ennätyksellään 54,18.
Jessi Landström hyppäsi pituutta kesän parhaansa 524, jolla irtosi selvä pm-kulta. Landström kävi myös kohentelemassa keihäsennätystään tulokseen 31,96.
Pyrinnön ylöjärveläinen Jaakko Laakso juoksi Kuortaneen eliittikisoissa sunnuntaina 800 metrillä ennätyksensä 1.54,06. Hän voitti B-erän. Laakso aloitti kilpailukautensa vasta viikko juhannuksen jälkeen.