Jutta Selin palasi kisalavalle Armeniassa – nostojen puute näkyi

Ylöjärveläispainonnostaja Jutta Selin edusti Suomea yleisen sarjan EM-kisossa Armeniassa.

Alkuvuodesta rannevammasta kärsinyt Selin kilpaili alle 76-kiloisten sarjassa. Urheilija on toipunut hyvin rannevammasta, mutta kisalavalla Selin huomasi, ettei ole päässyt harjoituksissa nostamaan riittävästi isoja painoja.

Jutta Selin pääsi taas hakemaan kisatuntumaa. (Kuva: Isaac Morillas / vuoden 2022 EM-kisat)

Tempaukset alkoivat hyvin onnistuneella 86 kilon nostolla. Toiseen nostoon lastattiin 89 kiloa, joka myös nousi ylös. Nosto kuitenkin hylättiin pienen olkapään liikkeen vuoksi.Viimeisellä yrityksellä 89 kiloa nousi kevyesti. Selinin tuntemuksen mukaan tankoon olisi voinut lastata enemmänkin kiloja.

Työnnöissä Selinin lämmittely sujui hyvin ja aloituspaino 109 kiloa nousi helposti. Toiseen nostoon Selin laittoi 113 kiloa, mutta nosto pyörähti ylöstyönnössä yli. Kolmannella yrityksellä puolestaan rinnalleveto jäi hieman kesken. Tuloksena siis 89 kiloa ja 113 kiloa. Selinin yhteistulos 198 kiloa oikeutti 12. sijaan.

– Totta kai fiilis on hieman pettynyt, kun tietää, että voimien puolesta paljon enemmän olisi ollut otettavissa. Nyt kuitenkin tarvitsee saada enemmän nostoja alle, jotta voimat saadaan näkymään myös kisatuloksisssa. Ranne ei enää vaivaa, mutta vasta kuukauden olen päässyt tekemään lajinostoja, joten suorittaminen kisoissa oli valitettavasti vielä hieman epävarmaa. Seuraavat kisat ovat kesällä Suomessa ja tähtäin on syksyn MM-kisoissa, Selin kommentoi.