Tunnettu ylöjärveläinen tapahtuma-alan yritys sai Avainlippu-merkin kotimaisista palveluistaan

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Akun Tehtaalla toimivalle Oy Aku’s Factory Ltd:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle.
Vuonna 2008 perustettu Oy Aku’s Factory Ltd on Eppu Normaali Oy:n tytäryhtiö. (Kuva: Juha Torvinen)

Ylöjärveläinen Oy Aku’s Factory Ltd on ensimmäinen iso tapahtuma-alan yritys, jolle merkki myönnetään. Akun Tehdas -brändi tunnetaan maanlaajuisesti yhtenä suurimpana tapahtumateknisten palveluiden tuottajana ja tapahtumajärjestäjien luotettuna kumppanina.

Yli 20 vuoden aikana Akun Tehtaasta on kasvanut alansa suurin, kokonaan kotimaisessa omistuksessa oleva toimija.

– Kotimaisuus takaa sen, että pystymme vastaamaan nopeasti alan muuttuviin ja kehittyviin tarpeisiin. Päätökset tehdään Ylöjärvellä ja toteutetaan ripeästi, kertoo toimitusjohtaja Aku Syrjä.

Avainlippu-merkki tunnetaan Suomessa erittäin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan suomalaisista 75% on sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin positiivisesti ja noin puolet suomalaisista yhdistää siihen myös vastuullisuuden.

Vuonna 2008 perustettu Oy Aku’s Factory Ltd on Eppu Normaali Oy:n tytäryhtiö. Sen liikevaihto vuonna 2022 oli n. 10 miljoonaa euroa. Vuositasolla yritys työllistää yli 50 vakituisen työntekijän lisäksi satoja freelancereita suoraan tai välillisesti.