Jutta Selin paras suomalainen painonnoston MM-kilpailuissa

Jutta Selin sijoittui nostoja haitanneista selkäkivuista huolimatta 13. painonnoston MM-kilpailuissa Saudi Arabian Riadissa.
Jutta Selin kamppaili selkäkipujen kanssa painonnoston MM-kilpailuissa Riadissa. Tässä Selin nostaa vuoden 2022 EM-kilpailuissa. (Arkistokuva: Isaac Morillas)

Tampereen Pyrintöä edustavalla Selinillä oli torstain kilpailussa epäonnea myös kilpailun juryn kanssa, sillä jury hylkäsi punnerruksen vuoksi peräti kolme nostoa sen jälkeen, kun tuomaristo oli ne ensin hyväksynyt.

Tempauksessa näin kävi 88 kilon alkupainossa ja 90 kilon kolmannessa yrityksessä. Sama tahti jatkui työnnössä, jossa jury hylkäsi 112 kilon työnnön. Tulokseksi kuitenkin muodostui tempauksessa toisella otettu 88 kiloa ja työnnön alkupaino 108 kiloa. Näistä muodostuneella 196 kilon yhteistuloksella Selin oli lopulta 13., joka on paras suomalaissijoitus näissä kilpailuissa.

– Ei ollut hyvä kisa. Tempauksen ja työnnön välissä alkoi selässä tuntumaan ikävää kipua. Työnnön lämmittelyssä viimeinen nosto epäonnistui, mutta työnnöt lähtivät lavalla silti ihan hyvin käyntiin. Selkä tosin tuntui kipeältä erityisesti ylöstyönnöissä ja viimeisessä yrityksessä se tuntui jo vedossa sen verran, että nosto jäi kesken, Selin kommentoi kilpailun jälkeen.

Antti Everi