Selinin sisarukset kisarautojen kimpussa

Tampereen Pyrintöä edustava ylöjärveläinen painonnostaja Jessica Selin kilpaili ensimmäistä kertaa nuorten SM-kisoissa Lohtajalla. Selin kilpaili alle 59-kiloisten sarjassa sekä 20- että 23-vuotiaissa.

Alle 20-vuotiaiden sarjassa Jessica Selin sijoittui toiseksi. Tempauksessa tuli tulos 56 kiloa ja työnnössä nousi 69 kiloa. Yhteistulos oli siis 125 kiloa. 23-vuotiaiden sarjassa Selin oli neljäs.

Jessica Selin debytoi kisalavalla onnistuneesti. (Kuva: Mariella Suoniemi)

Jessica Selin itse kokee, että tempauksessa ja työnnössä olisi ollut vielä varaa parantaa ja mutta kisassa oli haasteita. Ensimmäinen tempaus 53 kiloa oli lähellä onnistua, mutta nosto pyörähti kuitenkin ympäri. Toisella kerralla sama rauta nousi ja viimeisellä nostolla Selin nosti hyväksytysti 56 kiloa. Työnnöissä hän sen sijaan jäi aloituspainoon. Ensimmäinen nosto 69 kilolla oli kevyt ja tankoon lisättiin viisi kiloa. Viiden kilon korotus oli kuitenkin tällä kertaa liian suuri.

Jessican isosisko Jutta Selin kilpaili samaan aikaan Saksan Meissenissä, jossa järjestettiin Sininen Miekka -kutsukilpailu. Kyseessä on yksi Saksan arvostetuimmista kilpailuista.

Jutta Selin sai kutsun Saksaan kovaan kilpailuun. (Kuva: Antti Everi)

Jutta Selin on kärsinyt pitkäaikaisesta rannevaivasta ja hän on päässyt tekemään lajinostoja vasta noin kolmen viikon ajan. Tempauksessa Selin teki kolme onnistunutta nostoa: 85 kiloa, 88 kiloa ja 90 kiloa. Työnnössä aloituspaino 106 kiloa nousi kevyesti. Toisella nostolla 110 kilon ylöstyöntö pyörähti hieman yli. Pitkä päivä näkyi ja viimeinen nosto 110 kilolla ei enää onnistunut.

Jutta Selin oli suhteellisen tyytyväinen tuloksiin, koska isoja rautoja oppii nostamaan vain nostamalla isoja rautoja. Nyt vuorossa on muutaman viikon harjoittelu Suomessa, jonka jälkeen edessä on valmistava leiri Turkissa. Sitten vuorossa onkin yleisen sarjan maailmanmestaruuskisat Saudi-Arabiassa.