Maanantain ja torstain välillä Ylöjärvellä on varmistettu yhteensä 12 uutta koronatartuntaa – Suurin viikkokohtainen määrä koko korona-aikana

Ylöjärvellä on varmistettu yhteensä 129 koronatartuntaa, kertoo THL:n tartuntatautirekisteri.  Torstaina 4.3. rekisteriin on lisätty kolme uutta tartuntaa. Rekisteriin on lisätty uusia tartuntoja joka päivä viikon ajan.

(arkistokuva)

Ylöjärvellä vietetään koronan suhteen ennätysviikkoa. Viikkokohtainen varmistettu tautimäärä on ollut tällä viikolla (vko 9) suurin koko korona-aikana: maanantain 1.3. ja torstain 4.3. välillä THL:n tartuntatautirekisteriin on lisätty Ylöjärvelle yhteensä 12 uutta koronatartuntaa, jotka nostavat Ylöjärven kokonaisluvun 129:ään.

Tällä viikolla tartuntoja on lisätty rekisteriin seuraavasti: Torstaina 4.2. rekisteriin lisättiin kolme uutta tartuntaa, keskiviikkona 3.3. kaksi, tiistaina 2.3. kuusi ja ja maanantaina 1.3. yksi tartunta.

Varmistetut uudet tartunnat lisätään rekisteriin päivittäin klo 12.

Myös viime viikolla (vko 8) uusia tartuntoja varmistettiin yhteensä seitsemän kappaletta: viikonloppuna 27.-28.2. kaksi kappaletta, perjantaina 26.2. kaksi kappaletta ja torstaina 25.2. kolme kappaletta.

Lue myös: Pandemiaohjausryhmä: Yläkoulut ja toinen aste etäopetukseen, kuntosalit kiinni, kuuden hengen kokoontumisrajoitus

Pirkanmaan ensimmäisestä tartunnasta vuosi

Ylöjärven uudet koronatartunnat heijastelevat Pirkanmaan kiihtyvää tautitilannetta. TAYSin mukaan Pirkanmaalla on varmistettu torstaina 4.3. yhteensä 27 uutta koronavirustartuntaa, keskiviikkona varmistettiin 29 uutta tartuntaa. Kuluneen viikon saldo varmistettujen koronatartuntojen suhteen on Pirkanmaalla 92 tapausta.

Kiihtyvän tautitilanteen vuoksi Pirkanmaan koronanyrkki linjasi tämän viikon keskiviikkona, että yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset siirtyvät etäopiskelemaan hiihtoloman jälkeen.

Torstaina 4.3. on kulunut tarkalleen vuosi siitä, kun Pirkanmaalla todettiin ensimmäinen koronatartunta. Ylöjärven osalta ensimmäisistä koronatartunnoista uutisoitiin huhtikuun alussa 2020.

Lue myös: Koronarokotukset riskiryhmään 1 kuuluville 65-69-vuotiaille alkavat tiistaina 2. maaliskuuta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?