Ylöjärvellä on varmistettu koronatartuntoja

Ylöjärvellä on varmistettu ensimmäiset koronatartunnat. Ylilääkäri ei kuitenkaan kommentoi tartuntojen lukumäärää.

Myös Ylöjärvellä aletaan pian tehdä koronatestejä.

Torstaihin 2. huhtikuuta mennessä Pirkanmaalla on todettu yhteensä 110 koronavirustartuntaa. Ylöjärven kaupungin ylilääkäri Teija Lahden mukaan myös Ylöjärvellä on varmistettu nyt ensimmäiset koronatartunnat.

– Muutama on Ylöjärvellä. Tarkempia lukuja ei julkaista alueellisesti määrän ollessa vielä vähäinen.

Lahti ei kommentoi, millainen ylöjärveläisten koronapotilaiden vointi on tällä hetkellä.

– Sairaanhoitopiirin suosituksen mukaan yksittäisten potilaiden voinnista ei kerrota.

Lue myös: Ylilääkäri vastaa: Mitä kautta infektiopotilaat tulevat terveyskeskukseen? Miten vaivaani hoidetaan, jos se ei ole kiireellinen?

Myös Ylöjärvelle tulossa pian testauspiste

Lahden mukaan koronatestit tehdään ylöjärveläisille edelleen Tays:ssa ja työterveydessä, mutta testauspiste on tulossa myös Ylöjärvelle.

– Terveyskeskuksessa ei vielä testata vaan toistaiseksi ohjaamme näytteenottoon Tays:iin tai työterveyteen.  Päivittäin ohjataan useita hengitystieinfektio-oireisia testattavaksi, mutta tarkempia määriä on mahdoton sanoa.  Kaikki terveydenhuollon sairastavat oireiset testataan ja osa ohjautuu suoraan työterveydestä testattavaksi. Oireetonta taas ei voi testata.

Moni ylöjärveläinen varmasti miettii tällä hetkellä, miten oman kaupungin koronatilanteesta tiedotetaan. Missä todetuista koronatartunnoista ilmoitetaan?

– PSHP:n sivulta löytyy alueellinen positiivisten testattujen määrä päivittäin.  Ylöjärven omaa tilannetta seurataan aktiivisesti mutta tarkempia lukuja ei julkaista alueellisesti määrän ollessa vielä vähäinen.

– Kaupungin nettisivuilla julkaistaan koronaan liittyvää tiedotetta sekä Ylöjärven kaupunki on läsnä myös sosiaalisessa mediassa. Viestintä somessa ei korvaa muuta viestintää vaan täydentää sitä.

Kaikki Ylöjärven Uutisten koronaa käsittelevät uutiset pääset lukemaan täältä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?