THL:n tartuntatautirekisteriin on lisätty tällä viikolla yhdeksän tartuntaa Ylöjärvelle – Pirkanmaalla varmistettiin keskiviikkona 29 koronatartuntaa

Ylöjärvellä on nyt yhteensä 126 varmistettua koronatartuntaa, kertoo THL:n tartuntatautirekisteri. Keskiviikkona 3.3. rekisteriin on lisätty kaksi uutta tartuntaa. Varmistetut uudet tartunnat lisätään rekisteriin päivittäin klo 12.

TAYSin mukaan koko Pirkanmaalla on todettu keskiviikkona 3.3. yhteensä 29 koronatartuntaa. (arkistokuva)

Ylöjärvellä on varmistettu jälleen uusia koronatartuntoja. Keskiviikkona 3.3. THL:n tartuntatautirekisteriin on lisätty kaksi uutta koronatartuntaa, mikä nostaa Ylöjärven koronaluvun 126:een.

Tällä viikolla uusia tartuntoja lisättiin rekisteriin myös tiistaina 2.3. kuusi kappaletta ja maanantaina 1.3. yksi kappale.

Pelkästään tällä viikolla rekisteriin on lisätty siis yhteensä yhdeksän uutta koronatartuntaa.

Lisäksi viikonlopun aikana (vko 8) rekisteriin lisättiin kaksi uutta tartuntaa. Näiden lisäksi Ylöjärvellä varmistettiin viime viikolla viisi muuta koronatartuntaa, jotka kolme lisättiin tartuntatautirekisteriin torstaina 25.2. ja kaksi perjantaina 26.2.

Koronatartunnat ovat lähteneet siis Ylöjärvelläkin jälleen nousuun edellisiin viikkoihin verrattuna.

Toissa viikolla (vko 7) Ylöjärvellä varmistettiin kaksi kappaletta tartuntoja. Kolme viikkoa sitten viikolla 6 tartuntatautirekisteriin lisättiin yhteensä kolme kappaletta tartuntoja ja viikolla viisi niin ikään kolme.

Lue myös: Pandemiaohjausryhmä: Yläkoulut ja toinen aste etäopetukseen, kuntosalit kiinni, kuuden hengen kokoontumisrajoitus

Etäopiskeluun siirrytään sittenkin

Koronatilanne on pahentunut viime aikoina Suomessa, minkä vuoksi Sosiaali- ja terveysministeriö linjaa, että leviämisvaiheen toimenpiteet otetaan käyttöön myös kiihtymisvaiheen alueella tilanteesta riippumatta. Pirkanmaa kuuluu leviamisvaiheen alueeseen.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli ns. koronanyrkki suositti ennen keskiviikon 3.3. alkanutta kokoustaan, että Pirkanmaalla siirrytään etäopetukseen hiihtolomien jälkeen yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa.

Tieto etäopetukseen siirtymisestä muuttui nyt siis jo kolmannen kerran viikon sisään. Aiemmin viime viikon torstaina hallitus linjasi, että sekä koronan leviämis- että kiihtymisalueilla tulisi siirtyä etäopetukseen. Perjantaina alueeellinen koronanyrkki kuitenkin totesi, ettei Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella ei ole tällä hetkellä epidemiologista perustelua sulkea koulujen tiloja ja siirtyä etäopetukseen.

Tuoreen linjauksen mukaan etäopetukseen kuitenkin siirrytään. Pirkanmaan koronanyrkin tuoreet linjaukset pääset lukemaan täältä.

Lue myös: Koronarokotukset riskiryhmään 1 kuuluville 65-69-vuotiaille alkavat tiistaina 2. maaliskuuta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?