Pandemiaohjausryhmä: Yläkoulut ja toinen aste etäopetukseen, harrastustilat kiinni, kuuden hengen kokoontumisrajoitus

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee, että Pirkanmaalla yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa siirrytään etäopetukseen. Ryhmä kiristi myös muita koronarajoituksia.

Etäopetukseen siirrytään alakouluja lukuun ottamatta 8.–28. maaliskuuta väliseksi ajaksi. Etäopetus ei koske erityisen tuen oppilaita. Korkeakoulut ja yliopistot jatkavat etäopetuksessa.

Aikuisten harrastetoiminta suljetaan sisätiloissa niin ikään 8.–28. maaliskuuta väliseksi ajaksi. Rajoitus ei koske lääkinnällistä ja vastaavaa kuntouttavaa toimintaa eikä ammattilais- ja maajoukkueurheilua. Lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa on mahdollista 2008 syntyneillä ja sitä nuoremmilla yleisiä turvaohjeita noudattaen. Vuosina 2007–2002 syntyneiden harrastustoiminta on suljettuna 8.–28.3.2021 ellei turvaohjeistusta voida noudattaa.

Nyt annetuilla rajoituksilla ei suljeta yksityisiä tiloja vaan päätökset liittyvät julkisiin tiloihin. Suositukset koskevat kuitenkin myös yksityisiä tiloja.

Lisäksi Pirkanmaalla suositellaan suljettavaksi nuorisotilat lukuun ottamatta 2008 syntyneitä ja sitä nuorempia. Myös kansalais- ja työväenopistot sekä taiteen perusopetuksen ryhmät ovat suljettuina.

Lisäksi sulejtaan kylpylät, yleiset saunat, kirjastot, museot, kauppakeskusten yleiset oleskelutilat, huvipuistot ja sisäleikkipuistot. Kirjastoissa on mahdollista toteuttaa nopea materiaalin nouto ja palautus.

Yksityistilaisuuksissa on enintään kuuden hengen henkilömääräsuositus ajalla 8.–28.3. Julkisten tilaisuuksien kokoontumisrajoitukseksi esitetään niin ikään kuuden henkilön rajoitusta.

Lisäksi esitetään julkisen liikenteen paikkamäärien rajoittamista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?