Työväenopisto esitteli toimintaansa näyttävästi – jumppaa ja pitsinnypläystä samassa tapahtumassa

Mia Lempinen esittelee työväenopiston sanataidekursseja. Sanataidepisteellä pääsi kokeilemaan runokortin tekemista ja 150 sanan tarinan kirjoittamista.

Tampereen seudun työväenopisto järjesti viime viikon torstaina Ylöjärven kaupungintalon aukiolla pop up -tapahtuman, jossa esiteltiin opiston kursseja ja toimintaa. Samalla avattiin yleisölle käsityön opiskelijoiden teoksista koostettu taidepolku, johon pääsi tutustumaan keskustan alueella vielä kolme päivää tapahtuman jälkeenkin.

Pop up -tapahtuma päästiin pitämään kauniissa säässä ja se keräsi aukiolle kymmeniä ihmisiä kuuntelemaan musiikkiesitystä, osallistumaan jumppatuokioon tai kokeilemaan kädentaitojaan erilaisissa työpisteissä. Samalla tapahtuman osallistujat saivat tietoa opiston kurssitarjonnasta ja pääsivät osallistumaan pop up -kyselyyn. Kyselyn tarkoituksena oli kerätä ylöjärveläisiltä ruusut ja risut työväenopiston toiminnasta sekä kartoittaa toiveita tulevien kurssien suhteen. Palatteen pohjalta kehitetään opiston toimintaa Ylöjärvellä.

Osallistujat kiittelivät opistoa jalkautumisesta kaupungin ytimeen ja pitivät tapahtuman monipuolisesta ohjelmasta. Tunnelmaltaan rento tapahtuma oli myös järjestäjien mielestä onnistunut. Työväenopisto ei ollut aiemmin vastaavanlaista tapahtumaa järjestänyt. Tänä syksynä se järjestettiin osana Ylöjärvi 150-juhlavuoden ohjelmistoa.

Taidepolun teosten valmistuksessa käytettiin paljon kierrätysmateriaaleja. Kirsi-niminen penkki tehtiin kuvastamaan vanhanajan maailmaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.