Haku alkanut Pirkanmaan musiikkiopistoon – Tarjolla opetusta useille eri soittimille

Pirkanmaan musiikkiopisto tarjoaa opetusta monissa eri soittimissa. Tulossa on myös laulunopetusta. Opisto esittelee toimintaansa monissa eri tilaisuuksissa.
Pirkanmaan musiikkiopistossa voi opiskella useiden eri puhallinsoittimien soittamista. (Kuva: Lauri Jeskanen)

Pirkanmaan musiikkiopisto tiedottaa, että uusien oppilaiden hakuaika on käynnistynyt 1. päivä helmikuuta ja haku kestää aina huhtikuun loppuun saakka.

Ylöjärvellä tarjotaan opetusta viulussa, alttoviulussa, sellossa, huilussa, klarinetissa, saksofonissa, trumpetissa, käyrätorvessa, pasuunassa, baritonitorvessa, tuubassa, pianossa, kanteleessa, kitarassa, lyömäsoittimissa sekä bändisoittimissa sähkökitarassa, rummuissa, bassossa ja koskettimissa.

Uutena Ylöjärvellä on laulunopetusta sekä pop/jazz-laulussa että klassisessa laulussa ensi syksystä lähtien.

Opistoon voi tutustua eri tilaisuuksissa

Pirkanmaan musiikkiopiston toimintaan pääsee tutustumaan Ylöjärvellä monessa eri tilaisuudessa. Keskiviikkona 14. helmikuuta kello 18.30 kuullaan Siltatien yhtenäiskoululla jousiorkesteri Arcon, puhallinorkesteri Tornadon ja muskarin soittoryhmien Ystävänpäivänsoitto. Soitto kestää noin 30 minuuttia. Tämän jälkeen on mahdollisuus kokeilla eri soittimia.

– Tervetuloa kokeilemaan miten ääni lähtee viulusta tai kuinka torvi törähtää!, toivottaa Pirkanmaan musiikkiopiston rehtori Jouni Auramo.

Lisäksi helmikuussa jaetaan kaikille alakouluille videoitu Sateenkaarikala-soitinesittelysatu, jossa kuullaan kymmenen eri soitinta musiikkiopiston oppilaiden esittämänä.

Perjantaina 23. helmikuuta on vuorossa Arco- ja Tornado-orkesterien konsertit Kauraslammen koulun kulttuuri- ja liikuntapäivässä. Myös rytmiikkapajoja on tarjolla päivän aikana.

– Tiistaina 19.3. ja keskiviikkona 20.3. kello 18 tarjoavat rytmimusiikkilinjan bändit väkeviä tulkintoja uusista ja vanhoista pop-rock hiteistä, paikkana on Leija-kirjaston monitoimisali. Tarjolla on myös tietopaketti rytmimusiikkilinjan toiminnasta, Auramo kertoo.

Huhtikuussa eri soittimiin pääsee tutustumaan Leija-kirjaston Pop up-illoissa tiistaista torstaihin 16.–18. huhtikuuta kello 18–19. Soitonopettajat ovat tuolloin tavattavissa, ja soittimia pääsee myös kokeilemaan. Lisätietoja Leija-kirjaston sivuilta.