Kahvia, seuraa ja käsitöitä

Käsityökahvilassa seurustelu on vähintään yhtä tärkeää kuin sukan tai torkkupeiton valmistuminen.

Jos kaipaat mukavaa juttuseuraa ja tykkäät käsitöistä, käsityökahvila on sinun juttusi. Pohjois-Kurun, Viljakkalan ja Ylöjärven käsityökahviloiden kevätkausi on alkamassa, ja mukaan mahtuu myös uutta väkeä. Eikä tarvitse osata entuudestaan mitään.

– Käsityökahviloissa ei ole suorituspaineita. Jokainen saa tehdä omaa käsityötään, ja välillä opetellaan yhdessä jotain uutta tekniikkaa. Jos jollekulle tulee ongelmia, ne ratkaistaan yhdessä, Pohjois-Kurun käsityökahvilaa ohjaava Eija Hyvärinen kertoo.

– Kahvinjuonti ja höpöttely ovat tosi tärkeässä asemassa. Kaksi ja puoli tuntia hujahtavat ohi niin, ettei ehdi huomatakaan!

Entisellä Luoteen koululla kokoontuvat pohjoiskurulaiset tekivät syksyn aikana esimerkiksi villaponchoja, sukkia, huiveja ja torkkupeittoja. Yhdessä opeteltiin konttineuleen tekemistä, valmistettiin saippuaa ja kokeiltiin neulahuovutusta.

Kylillä, joissa harrastuksia ja tapaamismahdollisuuksia on rajoitetusti, käsityökahvilat ovat tärkeitä kohtaamispaikkoja. Jos kulkeminen on jollekulle este, lauantaisin Lempiäniemestä Luoteeseen ajeleva Eija Hyvärinen lupaa poimia autottomat matkan varrelta kyytiin.

Käsityökahvilat ovat Tampereen seudun työväenopiston toimintaa, joten vaikka kaikki ovat periaatteessa tervetulleita, kahvilan kävijäksi pitää ilmoittautua työväenopiston verkkosivuilla. Samalla, kun netti on auki, voi vilkaista käsityökahviloiden tuotantoa Instagramissa: kuvia löytyy hakusanoilla käsityökahvila ja luo_uus.

Käsityökahvilat

Entisellä Luoteen koululla (Itä-Aureentie 2) lauantaina 13. tammikuuta kello 12, Viljakkala-talolla tiistaina 16. tammikuuta kello 13 ja Keihäsniemen palvelutalolla torstaina 18. tammikuuta kello 11.30.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?