Oletko halunnut kokeilla keramiikkaa tai makrameepunontaa? Ylöjärvellä järjestetään ilmaisia työpajoja viitenä torstaina

Tampereen seudun työväenopisto tuo kevään uutuutena tarjontaansa Ylöjärvelle Talviset torstaikahvit Tiuravuoressa -tapahtuman, joka alkaa 25.1.2024.
Makramee-solmeilu on yksi käsityökurssien hiteistä. Tässä valmistuu joulukoriste kanelitankoon.

Talviset torstaikahvit on uusi ja maksuton, kaikille avoin työpajatapahtuma, joka järjestetään Tiuravuoren palvelukeskuksessa. Työpajoissa pääsee kokeilemaan niin keramiikkaa, makrameeta, pikapiirustusta, askartelua kuin kehonhuoltoa.

Tapahtuman ohjaus, kahvitarjoilu ja työpajamateriaalit ovat maksuttomia. Työpajoihin ei tarvitse ilmottautua ennakkoon, vaan pelkkä paikalle saapuminen riittää. Ja vaikka tapahtuma järjestetään Tiuravuoren palvelukeskuksessa, ovat mukaan tervetulleita kaikki.

– Kyllä tämä on ihan kaikille avoin juttu vauvasta vaarin, sanoo Tiuravuoressa työskentelevä yhteisötaiteilija Tuuli Pollari.

Lue myös: Taiteilija Tuuli Pollari vetää taidepajoja ylöjärveläisille muistisairaille: ”Parasta on, kun tulee hymyjä ja onnistumisen hetkiä”

Viiden kerran kokeilu

Työväenopisto toteuttaa Talviset torstaikahvit yhteistyössä Ylöjärven kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. Pollarin mukaan tavoitteena on se, että ihmiset saisivat viettää leppoisan iltapäivän ohjatun puuhan parissa.

Talvisista torstaikahveista työväenopistossa vastaavan projektisuunnittelija Miki Mäkelän mukaan kevään Talviset torstaikahvit on tärkeä avaus Ylöjärvellä.

– Torstaikahvit tarjoavat aidosti matalan kynnyksen osallistumismahdollisuuden Tampereen seudun työväenopiston toimintaan. Tarkoitus on tuoda opisto entistä lähemmäs ylöjärveläisiä, Mäkelä kertoo.

Talviset torstaikahvit järjestetään viiden kerran kokeiluna 5.1.–22.2.2024 klo 13–15. Kokemusten perusteella työväenopisto päättää tapahtuman jatkototeuttamisesta. Miki Mäkelä muistuttaakin opiskelijoita antamaan palautetta omista kokemuksista ja toiveista.

Lue myös: Tampereen seudun työväenopisto on 125-vuotias sivistyksen aarreaitta – Rehtori Maija-Liisa Gröhn: Rahasampo yhteiskunnalle täydennyskouluttajana ja työn vastapainona

Talviset torstaikahvit Tiuravuoressa keväällä 2024

  • Talviset torstaikahvit Tiuravuoressa järjestetään torstaisin klo 13–15 Tiuravuoren palvelukeskuksessa osoitteessa Kuusistontie 3, Ylöjärvi
  • Keramiikkapaja 25.1.2024
  • Croquis, pikapiirustustyöpaja 1.2.2024
  • Makrameesolmeilupaja 8.2.2024
  • Askartelupaja 15.2.2024
  • Lempeä kehonhuoltopaja 22.2.2024