YIlves komeasti neljäs Kakkosessa

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue sijoittui hienosti neljänneksi jalkapallon Kakkosen B-lohkossa, vaikka kauden viimeinen kamppailu lauantaina päättyikin tappioon.
jalkapallo

YIlveksen Anette Nieminen (9) suojaa palloa PIF:n Henrika Ranta-Ahon ahdisteluista huolimatta. (Kuva: Ida Lohtander)

Kotijoukkue sai kiihkeästi tavoittelemansa voiton Paraisilla pelatusta ottelusta tuloksella 3-1. Voitto ei kuitenkaan pelastanut PIF:iä, koska tamperelainen Ilves-Kissat voitti yllätyksellisesti porilaisen Nice-Futis 2:n. Tuo voitto piti Ilves-Kissat PIF:n yläpuolella ja ensi kaudellakin Kakkosessa.

YIlves varmisti viime kauden sijoitusta paremman sijan, kun ylöjärveläisten pahin uhkaaja Nice-Futis jäi pisteittä. Himmeimpään mitalisijaan olisi YIlvekseltä vaadittu yhdeksän lisäpistettä.

YIlves oli futiskauden viimeisessä ottelussa mukana suurella ryhmällä. Peliaikaa riitti myös aiemmin vähemmän pelanneille pelaajille.

Neljän joukkueen nousukarsintoihin YIlveksen lohkosta jatkavat lohkovoittaja Tampereen Pallo-Veikot sekä parhaana lohkokakkosena Turun Pyrkivä.

YIlves aloitti vieraskentällä vahvasti ja pyöritti peliä ensimmäisen viisiminuuttisen näytöstyyliin. Pari kertaa kotijoukkueen maalivahti Henrietta Helander joutui tositoimiin ja pallo kävi kerran maalin tolpassakin.

Ilman näkyvää syytä YIlveksen pelaamisesta katosi näyttävyys ja peli alkoi muistuttaa tennistä, kun molemmat joukkueet roiskivat kaaripalloja puolustuslinjojen välillä.

Kotijoukkue loi hieman YIlvestä enemmän maalipaikkoja. Lopulta PIF onnistui tekemään avausmaalin vapaapotkun jälkitilanteesta juuri ennen taukovihellystä.

Kiri alkoi liian myöhään

Tauon jälkeen peliote alkoi kääntyä kotijoukkueelle. YIlves teki perättäin kolme pelaajavaihtoa, kun peliaikaa oli jäljellä 25 minuuttia. C-junioreissa lupaavan kauden pelannut laitalinkki Maija Veteläsuo sai uransa ensimmäiset peliminuutit naisten Kakkosessa.

PIF lisäsi johtoaan 68. minuutilla, kun YIlves ei ollut vielä saanut peliryhmitystään kuntoon.  Maalin edustalle vapaaksi unohdettu Jutta Virtanen siirsi poikkisyötöstä pallon verkkoon ohi YIlveksen maalia vartioineen Iida Koskisen.

Neljä minuuttia myöhemmin lähes 40 metristä ammuttu kaaripallo putosi Koskisen selän taakse, ja PIF johti jo 3–0.

YIlves sai käynnistettyä loppukirin liian myöhään, sillä vaihdosta kentälle tulleen Rosa Sirénin läpijuoksusta 88. peliminuutilla laukoma kavennusmaali jäi YIlveksen ainoaksi.

Työtä tulevaisuuden hyväksi

YIlves peluutti kauden aikana peräti noin 40:tä pelaajaa. Vastuuvalmentajana toiminut Sami Päivinen toteutti Ylöjärven Ilveksen valitsemaa pelaajakehitystä korostavaa linjaa ja loi näin pohjaa tuleville vuosille.

Ensi vuosi vuonna 1998 syntyneen ikäluokan ensimmäinen vuosi aikuisten sarjassa. Tämä ikäryhmä kamppailee vielä mitalisijojen tuntumassa B-junioreissa.

YIlves lähtee ensi kauteen uuden valmentajan luotsaamana. Tuoreen luotsin nimi julkaistaneen lähiaikoina. Naisjoukkueen urakka jatkuu talvella pian alkavassa Futsal-Liigassa. Ensimmäinen kotiottelu on jo 15. lokakuuta.