Rosa Sirén raatoi maaottelussa

Suomen naisten futsalmaajoukkue kärsi toisen perättäisen maalin tappion Ruotsille. Ylöjärven Ilveksen Rosa Sirén pääsi näyttämään taitojaan maaottelussa.
Rosa Sirén osoitti pärjäävänsä hyvin maajoukkuetasolla. (Kuvat: Esa Norvia)

YIlveksen toinen maajoukkuedustaja, tiistaina maalin tehnyt, Sini Sutinen oli tällä kertaa pelistä sivussa.

Tiistain Suomen kokeman 3–4-tappion jälkeen oli toiseen otteluun lupa odottaa erittäin latautunutta ja ärsytettyä Suomen joukkuetta. Päävalmentaja Jaakko Laitinen teki lupaamiaan kokoonpanomuutoksia ja Suomi lähti uusituin kentällisin Ruotsin kaatoon.

Ottelu ehti vanheta vain 2.44, kun Ruotsi riisti Suomen hyökkäyksessä pallon ja karkasi ylivoimahyökkäykseen. Kentän taitavin pelaaja Daniela Chamoun hassutti Suomen maaliin palanneen Leena Lepikonmäen ja Linnea Kogstalla on helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin.
Reilun yhdeksän minuutin jälkeen Nanna Jansson vei Ruotsin jo kahden maalin karkumatkalle.

Suomi sai 1–2-kavennusmaalin heti Ruotsin maalin jälkeen. Tiina Pöyry antoi läheltä päätyrajaa sivurajapotkun ja Emilia Jokisalo laukoi vasemmalla jalalla pelivälineen maalin kattoon. Reilun 13 minuutin pelin Jokisalon laukaus kimposi maalivahdin torjunnasta Anna Keräselle, jolla oli helppo työ laukoa pallo maaliin.

Toisella puolikkaalla Ruotsi meni helpon tuntuisesti Chamounin, Susan Kiryon ja Nazanin Vaseghpanahin maaleilla jo 2–5 johtoon.

Välillä piti hakea vauhtia kentän pinnasta.

Eilisen tapaan Suomi haki tappioasemassa maaleja ylivoimapyörityksellä. Tällä kertaa Suomi onnistui ylivoimamaalinteossa kahdesti, kun Tiia Juntikka ja Tiina Pöyry osuivat.

Tasoittavaa maalia Suomi ei kuitenkaan onnistunut tekemään, joten Ruotsi vei ottelun osumin 4–5.