Yleisurheilijoiden kesän kilpailukausi starttasi – Ylöjärveläiset heti hyvässä vireessä

Ylöjärveläiset yleisurheilijat ovat hiljalleen aloittaat kesän kilpailukautensa. Heti kauden alussa on saatu hyviä merkkejä siitä, että urheilijat ovat kunnossa.

Ylöjärveläinen juoksija Konsta Uuttera aloitti kesän kilpailukautensa Espoossa 400 metrin ajallaan 51,96, joka oikeutti kahden erän yhteistuloksissa viitossijaan.

Uutteran, 18, pariviikkoinen Portugalin-leiri sujui hyvin, mutta kotimaassa häntä oli vastassa puiden siitepölykausi, joka on vaikeuttanut hengitystä tehokkaammassa juoksussa. Uuttera kilpailee ensi viikonloppuna Tampereella 300 ja 600 metrin harvemmin juostuilla matkoilla ja juoksee päämatkansa 800 metriä Jyväskylän GP-illassa ensi viikon keskiviikkona.

Espoossa nähtiin mielenkiintoinen paluu kesäisille kilparadoille, kun Ylöjärven Urheilijoiden Aaro Auvinen kellotti 400 metrin ennätyksensä 54,95 sijoittuen eränsä neloseksi. Auvinen, 22, kilpaili jo hallissa kahdesti merkkauttaen tilastoihin 400 metrillä ajan 55,39 ja 200 metrillä 24,62. SM-tasolla hän on viimeksi juossut Tampereen Pyrintöä edustaen kesällä 2019.

Kuulantyöntäjä Arttu Korkeasalo on kilpaillut ulkokentillä jo kolmesti voittaen yhtä monta kertaa. Huhtikuun lopulla syntyi Espanjan Santa Cruzissa tulos 18,87, toukokuun puolella Turussa 18,67 ja Espoossa 18,10,