Lukupaketti: Lasten leikkipaikka laitettiin nurin, Työläjärven rantaa ei laiteta uintikuntoon, Soppeenmäkeen tulee eläinlääkäriasema…

Tästä lukupaketista pääset lukemaan kootusti viikolla ilmestyneitä uutisia.

Tällä viikolla uutisoimme muun muassa Pällöpuiston purkamisesta, mikä on harmittanut paljon Asuntilassa.

 

27 kaupunginvaltuutettua ja 3 varavaltuutettua on allekirjoittanut aloitteen, jolla halutaan kaupunginvaltuuston arvioivan luottamushenkilön erottamista kaupunginhallituksesta. Kyseessä on epäluottamus perussuomalaisten valtuutettua Erja Pelkosta kohtaan.

Perussuomalaisten Erja Pelkonen halutaan erottaa kaupunginhallituksesta – Aloitteen takana 27 kaupunginvaltuutettua

 

Asuntilassa sijaitseva Sammalkujan leikkipuisto, paikallisten keskuudessa tunnettu Pöllöpuisto, purettiin yllättäen muutamia viikkoja sitten.

Lapsiperheiden suosima Asuntilan Pöllöpuisto vedettiin maantasalle: ”Lapseni itki, kun kuuli, että puisto lähti” – Sama kohtalo voi olla edessä muillakin vanhoilla leikkikentillä

 

Työläjärven uimarannan tilannetta on ihmetelty pitkään Metsäkylässä. Kysyimme kaupungilta, miksei rantaa panna kuntoon.

Metsäkylän Työläjärven ranta on poissa käytöstä lopullisesti – ”Se ranta ei täytä tämän päivän uimarannan kriteerejä millään konstilla”

 

Ylöjärvelle nousevan Prisman peruskivi muurattiin keskiviikkona 31.5. Tapahtumassa tuotiin esille uuden kaupparankennuksen energiatehokkuutta sekä kaupan mahdollisia vaikutuksia alueen liikenteeseen.

Ylöjärven Prisman peruskivi muurattiin – aikakapseliin laitettiin Aku Syrjän rumpukapulat

 

Takaamaalainen 14-vuotias Arttu Niemi aloitti polkupyörien fiksaamisen vuosia sitten perheen omista fillareista. Viime kesänä nuorimies laittoi pystyyn oman polkupyörähuollon, joka huoltaa, korjaa ja myy polkupyöriä.

Kesätöitä ei herunut, mutta Arttu ei lannistunut – Nuorimies laittoi pystyyn oman fillarihuollon: ”Osaan tämän homman”

 

Historian ensimmäiset Avantilla ajon SM-kisat mittelöitiin viikonloppuna Ylöjärvellä Avant Tecnolla. Voiton vei 41 kuskin joukosta ylöjärveläinen Simo Linnainmaa.

Viiden vanhana Avantin rattiin hypännyt ylöjärveläinen Simo Linnainmaa on nyt hallitseva Suomen mestari – Ajotaito on karttunut vuosien varrella töissä perheen lypsytilalla

 

Soppeenmäessä sijaitseva Mikkolantie 1–3:n kulmauksen liiketila on ollut useamman vuoden tyhjillään.  Pian tilassa aukeaa uusi eläinlääkäriasema.

Soppeenmäkeen avautuu eläinlääkäriasema, jota pyörittää ylöjärveläinen pariskunta – Klinikka on auki lähinnä iltaisin, mikä mahdollistaa myös päivystyspotilaiden hoidon

 

Ylöjärven kaupunki on asettanut Siivikkalassa sijaitsevan Leppästentien asemakaavaehdotuksen nähtäville. Nähtävillä on samalla myös muun muassa rakentamistapaohjeet.

Siivikkalan Leppästentien asemakaavaehdotus nyt nähtävillä – Alueelle sijoittuu pientaloja

 

Ylöjärven Markkinat keräsi  viime viikon lauantaina Kauppakeskus Elon parkkialueelle komean määrän ihmisiä, jotka nauttivat silmin nähden markkinatunnelmasta ja myyntikojujen antimista ja esittelypisteiden tarjonnasta.

Kauppa kävi ja kansa viihtyi – katso kuvagalleria Ylöjärven Markkinoilta

 

Biojätettä lajitellaan ja kerätään tällä hetkellä vähintään 5 asunnon kiinteistöissä, mutta 1. syyskuuta velvoite laajenee koskemaan jokaista asuinkiinteistöä yli 10 000 asukkaan keskustaajamassa.

Biojätteen keräysvelvoite muuttuu: Jatkossa yhä useamman talouden on lajiteltava biojäte erilleen muista jätteistä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?