Lukupaketti: Avant Tecno esitteli uudet täyssähkökuormaajansa, ylöjärveläispanimon maukkailla oluilla on kova kysyntä, …

Tästä lukupaketista pääset lukemaan kootusti viikolla ilmestyneitä uutisia.
Jani Käkelä esitteli kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa kolmannen sukupolven täyssähkökuormaajia, joihin Avant Tecnon tytäryhtiö Avant Power valmistaa akut. (Kuva: Sanna Hillberg)

Avant Tecno Oy esitteli keskiviikkona uuden sukupolven täyssähköiset kuormaajansa kansainväliselle lehdistölle. Ainoana valmistajana maailmassa Avant valmistaa myös kuormaajien akut itse.

Avant Tecno esitteli uuden sukupolven täyssähköiset kuormaajansa – Kuormaajien akut valmistetaan omalla tehtaalla Ylöjärvellä

 

Pienpanimo Mad Finn tekee olutta Ylöjärvellä. Panimon yhteydessä on ravintola, jossa voi käydä nauttimassa talon tuotteita pitsan kylkiäisenä.

Ylöjärvelle perustettiin hullujen suomalaisten pienpanimo, jonka oluet viedään käsistä Pirkanmaalla – Panimon seinän takana on myös ravintola ja pian terassi

 

Lue millaisena näyttäytyy Ylöjärven rikosvuosi 2023.

Ylöjärvellä melko synkkä rikosvuosi – Esimerkiksi rikokset lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä lisääntyivät selvästi

 

Vuorentaustan alakoulussa Välimäenkujalla oppilaat ja henkilökunta ovat kärsineet sisäilmaongelmista, jotka pahenivat koululla viime syksynä tapahtuneen vesivahingon vuoksi. Koululla tehdyn sisäilmatutkimuksen  tuloksia ja tehtäviä korjaustoimenpiteitä esiteltiin oppilaiden huoltajille keskiviikkona.

Vuorentaustan alakoulun ulkoseinistä paljastui mikrobikasvustoa – Myös ilmastointilaitteet toimineet puoliteholla

 

Kurun terveysaseman kohtalosta päätetään syksyllä. Pirkanmaan hyvinvointialue julkisti esityksen, mitkä terveysasemat tulevat tässä vaiheessa säilymään ja millaisia palveluita eri asemilla on jatkossa.

Kurun terveysaseman kohtalo ratkeaa syksyllä

 

Siivikkalaan suunnitellaan tällä hetkellä kahta uutta asuinaluetta. Koulun pohjoispuolen pientaloalueen laajennus on vasta alkutekijöissään, mutta Leppästentien pientaloalueen uusittu asemakaavaehdotus on nyt yleisön nähtävillä.

Siivikkalan Leppästentien pientaloalueen kaavaehdotus on nyt ylöjärveläisten kommentoitavana – Alueelle tavoitellaan 300 uutta asukasta

 

Ely-keskuksen mukaan nyt on hyvä hetki tarttua toimeen, jos pohdinnassa on vanhan öljylämmityksen vaihtaminen uuteen, fossiilittomaan lämmitysjärjestelmään esimerkiksi tulevana kesänä.

Ely-keskuksen avustusta riittää vielä 9 000 talouden energiaremonttiin

 

Tekninen lautakunta päätti tammikuussa Kurun yhtenäiskoulun rakentamisen uudelleenkilpailutuksesta, koska edellisellä kerralla saadut kolme tarjousta olivat kaikki kokonaishinnaltaan korkeampia kuin urakkaan varattu määräraha.

Kaupunki käynnisti uuden kilpailutuksen Kurun yhtenäiskoulun rakentamisesta – Rakennukseen voisi tulla tilat myös sosiaali- ja terveyspalveluille

 

Ylöjärven kaupunki järjestää ensi  kesänä puistoruokailua alle 16-vuotiaille. Suunnitelmissa on myös tarjota oheisohjelmaa ruokailun ohessa.

Ylöjärven kaupunki pilotoi kesällä puistoruokailua

 

Vuosikymmenien saatossa pahoin umpeenkasvanut ja lähinnä isoa ryteikköä muistuttava Keijärven Suojastenlahti kunnostetaan tämän vuoden syksyllä. Kunnostuksesta tehtiin valtuustoaloite jo vuonna 2018.

Umpeen kasvanut Suojastenlahti ruopataan vuosien odotuksen jälkeen – ”Mutta ihan minimillä”, sanoo yhdyskuntatekniikan päällikkö

 

Asunto Oy Allegron rakentaminen päästään aloittamaan vuosien odotuksen jälkeen.

Kerrostalon rakentaminen Räikän naapurissa alkaa – Rakennusprojekti lykkääntyi parilla vuodella sarjavalittajan vuoksi