Lukupaketti: Vanhojen tonttivuokrien monisatakertainen nosto järkyttää, Pirha ajaa alas vanhusten hoitoyksiköitä, ylöjärveläisvoitto Päijänteen ympäriajossa…

Tästä lukupaketista pääset lukemaan kootusti viikolla ilmestyneitä uutisia.

Taustalla näkyvä Markku ja Riitta Laineen koti on aikanaan rakennettu kaupungin vuokratontille. Pariskunta on saanut kaupungilta kirjeen, jonka mukaan tontin vuosivuokra nousee loppuvuodesta yli 4 000 euroa. (Kuva: Sanna Hillberg)

Tyrmistys on ehkä se sana, joka parhaiten kuvaa Markku Laineen tunnelmia, kun hän avasi helmikuun lopussa Ylöjärven kaupungilta saamansa kirjeen.

Ylöjärvi nostamassa vanhoja tonttivuokria jopa 800 prosenttia – Perustellaan yhdenvertaisuudella

 

Pirkanmaan hyvinvointialue on sulkemassa tänä vuonna 13 vanhusten hoitoyksikköä. Ylöjärvellä toimiva Tiuravuoren palvelukeskus on sijoitettu lisäselvityksen alla oleviin kohteisiin, joten sen kohtalo on vielä epävarma.

Pirha ajamassa alas 13 vanhusten hoitoyksikköä – Ylöjärven Tiuravuoren palvelukeskus lisäselvityksen alla

 

Elettiin vuotta 2013, kun ylöjärveläinen talotekniikan alalla työskennellyt Kyösti Havia ihmetteli, miksi niin monen asunnon ilmanvaihtoon liittyi paljon ongelmia.

Kyösti Havia onnistui yksinkertaisessa ideassaan – Korvausilmaa hyödyntävä keksintö vei yrityksen osaksi isoa toimijaa

 

Viime vuonna lapsille osakkeisiin sijoittaminen kasvoi OP Tampereen toimialueella eniten Ylöjärvellä ja Nokialla.

OP Tampereen selvitys: Ylöjärvellä sijoitettiin lapsille osakkeisiin yli kaksi kertaa edellisvuotta enemmän

 

Ylöjärvelläkin toimiva Lisää Liikettä -hanke on saavuttanut hienoja tuloksia viime hankekaudellaan lasten ja nuorten liikkeen lisäämisessä. Tuloksia on saatu myös varhaiskasvatuksen, peruskoulun, opiskelun ja harrastusten henkilöstön kouluttamisessa.

Lasten ja nuorten liikkeen lisäämiseen keskittynyt hanke on saavuttanut vaikuttavia tuloksia

 

Vajaan kolmen viikon kuluttua järjestettävän Nuoria Somettaa -tapahtuman järjestelyt ovat sujuneet aikataulussa varsin positiivisella otteella.

Nuoria Somettaa 2024 lähestyy – Tapahtuman valmistelut siirtyvät loppukirivaiheeseen

 

Ylöjärvellä on ensi lauantaina tarjolla mielenkiintoinen kulttuurielämys, kun näyttelijä Matti Ristisen 50-vuotisjuhlaesitys Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia rantautuu kulttuuritalo Sauriolle.

Syke-sarjastakin tutun näyttelijän Matti Ristisen 50-vuotisjuhlaesitys tuo runoja, tanssia ja haitarimusiikkia Sauriolle – ”Kannattaa jättää ennakkoluulot kotiin”

 

Kaupunginvaltuuston maanantai-illan kokous oli asialistaltaan lyhyt ja ytimekäs. Vilkasta keskustelua herätti kaavoituskatsaus.

Ylöjärvi tähtää kaavoituksen avulla kasvuun – Kaupunginvaltuusto tyytyväinen katsaukseen

 

Ylöjärveläinen, Sisu Enduroa edustava Rami Salonen voitti viikonloppuna vaativissa olosuhteissa ajetun klassikkokilpailu Päijänteen ympäriajon C21-luokan. Päijänteen ympäriajo kisattiin 88. kerran.

Rami Saloselle voitto Päijänteen ympäriajossa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?