Ryhdin B-tytöt välieräturnauksen voitolla SM-finaaliin

Ylöjärven Ryhdin B-tytöt etenivät komeasti Ylöjärvellä pelatusta SM-välieräturnauksesta finaaliturnaukseen.

Ryhdin vieraaksi Ylöjärven Urheilutalolle saapuivat Lempäälän Kisa, Nurmon Jymy ja Euran Raiku.

Ryhdin ensimmäinen peli oli Lekiä vastaan. Ryhti oli valmistautunut hyvin ja lataus tuntui pukuhuoneessa iholla asti. Ensimmäisen erän alusta asti Ryhti hallitsi peliä ja vei erän selvästi 25–12. Toinen erä oli ensimmäisen kaltainen, Ryhti vei ja Leki koitti pysyä mukana. Lopulta tämäkin erä meni Ryhdille 25–12 ja otteluvoitto erin 2–0.

Ryhdin toinen ottelu oli Nurmon Jymyä vastaan. Voitolla ryhdittäret olisivat varmistaneet paikan finaaleihin. Tilanne tuntui kuitenkin lamaannuttaneen ylöjärveläisjoukkueen täysin.

Nurmo hyökkäsi vahvasti, eikä Ryhti saanut otetta omasta pelistään. Ryhtin oli hermostunut ja teki virheitä. Lopulta Nurmo vei erän 25–21. Toinen erä alkoi Ryhdin komennossa ja peli näytti piristymisen merkkejä, mutta ottelun tärkeys ajoi Ryhdin yliyrittämään ja peli karkasi käsistä. Nurmo puolusti hienosti ja uhrautuminen siivitti Jymyn toisenkin erän voittoon lukemin 25–19. Otteluvoitto meni siis Jymylle erin 2–0.

Kimurantin lohkosta teki se, että seuraavassa pelissä Nurmo hävisi Lekille 2–0 ja nämä molemmat joukkueet olivat voittaneet Euran 2–0. Päivän viimeisessä pelissä Ryhdin oli siis voitettava Euran Raiku 2–0 ja mahdollisimman selvin pistein.

Ensimmäisten pallojen aikana Ryhti hieman epäröi ja erä eteni tunnustellen. Tilanteessa 8–6 Pinja Lepola asteli syöttöruutuun ja laitto pöytään sellaisen syöttöshown, että Euran vastaanotto suorastaan tuhoutui Lepolan pommien edessä.

Lepolian syöttövuoron loppuessa tilanne oli Ryhdille 16–6. Tästä Eura ei enää toipunut ja Ryhti marssi erävoittoon 25–8.

Toisen erän Ryhti aloitti rohkealla pelillä. Ilona Matilainen pyöritti peliä hienosti ja kolmikko Venla Raittinen, Pinja Lepola ja Adele Selkee tappoi palloja tehokkaasti.

Inka Sairiala ja Senni Virtanen esittivät huikeata puolustuspeliä ja loput torjui Miia Köykkä. Toinen erä meni Ryhdille 25–11. Selvän voiton myötä Ryhti eteni siis SM-finaaleihin. Finaaliturnaus pelataan Joensuussa 13–14. huhtikuuta.

Joukkueessa välieräturnauksessa olivat mukana myös Jutta Majuri, Emma Jokela, Helmi Merinen ja Nelli Nieminen. Valmennuksesta vastasivat Sami Yläkangas, Timo jäärni ja Mari-Ella Sairiala. Fysiikkavalmentajana toimi Markku Köykkä ja joukkueen Johtajana hääri tutusti Nina Virtanen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?