Haavistolla vaikea viikonloppu Portugalissa

Motocrossin EM-sarjan kauden seitsemäs kilpailuviikonloppu ajettiin tänä viikonloppuna Portugalin Aguedassa. 137 KTM Motorsport -tallin ylöjärveläisellä Jere Haavistolla oli kisassa vaikeaa.

Haavisto oli lauantaiaamuna ajetussa tiukassa aika-ajossa paras suomalainen. Hän ylsi sijalle 12.

Lauantaina illalla kaasuteltiin EMX250-luokan ensimmäinen erä, mutta edellisessä kilpailussa hienosti starteissa onnistunut Haavisto epäonnistui tällä kertaa lähdössä.

KTM-kuljettaja pystyi kuitenkin ensimmäisten mutkien aikana nostamaan itsensä sijalle 14. Toiselle kierrokselle lähdettäessä Haavisto kaatui ja tippui joukon hännille. Ruutulipulla nuorukainen oli vaikean erän jälkeen sijalla 25.

Sunnuntaina ajettiin EMX250-luokan toinen erä. Haavisto epäonnistui jälleen hieman lähdössä. Lisäksi ensimmäisessä kurvissa Haaviston edessä ollut kuljettaja kaatui ja kaatoi Haaviston mukanaan.

Ylöjärveläinen kaatui vielä uudelleen kilpailun alussa, kun hän törmäsi toiseen kuljettajaan. Haavisto nousi kuitenkin toiseksi viimeiseltä sijalta lopulta sijalle 19.

– Aika-ajo oli vielä hyvää suorittamista, mutta varsinkin ensimmäinen erä oli minulta todella huono suoritus. Toisessa otin huonon lähdön ja silloin riski on totta kai suurempi, että sattuu törmäyksiä. Onnistuin kuitenkin ajamaan kaksi pistettä ja taistelemaan hienosti lopussa, Haavisto kertasi.

Motocrossin EM-sarja jatkuu seuraavan kerran elokuun puolivälissä Sveitsin Frauenfeldissä. Haavisto jatkaa kilpailukauttaan ensi viikonloppuna Karkkilassa motocrossin SM-sarjassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?