Jere Haavisto pääsee saksalaistiimiin ajamaan täyden Saksan mestaruussarjan

Ylöjärveläisen motocrosskuljettaja Jere Haaviston Silve Racing -tiimi on tehnyt yhteistyösopimuksen saksalaisen Schmicker Racing -tallin kanssa Haaviston ajamisesta Saksan ADAC-mestaruussarjassa.

Sarja sisältää kahdeksan osakilpailua ja se alkaa ensi viikonloppuna Fürstlich Drehnan radalla.

Schmicker Racingin Jef Janssen (vas.), Jere Haavisto ja Petteri Silvennoinen olivat tyytyväisiä sopimuksen syntyyn. (Kuva: Silve Racing)

– Tämä on hieno mahdollisuus saada omaan kilpailukalenteriin kovatasoisia kilpailuja lisää, mitä myös tarvitsenkin kehittyäkseni kuljettajana. Yhteistyön myötä on mukava lähteä uuteen sarjaan, kun saan ajaa tutulla pyörällä ja Ludde (Söderberg) matkaa kilpailuissa mukanani. ADAC-sarja väistää MM-osakilpailut eikä siten vaikuta meidän alkuperäiseen suunnitelmaamme kilpailukalenterin osalta, Haavisto kertoo.

Ylöjärveläinen käyttää kilpailuissaan Silve Racing -tiiminsä kisapyörää, mutta ajaa Schmicker Racing värityksellä ja heidän teltan alla. Saksalaistiimi huolehtii kaluston logistiikasta kilpailujen välillä sekä suomalainen saa heiltä mekaanikon käyttöönsä kilpailuihin.

– Meille avautui mahdollisuus toteuttaa Saksan ADAC-sarja yhteistyössä Schmicker Racingin kanssa. Omakustanteisena Suomesta käsin tämä ei olisi ollut mitenkään mahdollista, joten tämä on todella hieno juttu ja tuo Jerelle kalenteriin kahdeksan kovaa kilpailua lisää, Silve Racingin tiimipäällikkö Petteri Silvennoinen kertoo.

Saksan mestaruussarjan lisäksi Haaviston kalenterissa on tällä hetkellä kolme SM-osakilpailua sekä Euroopan MM-osakilpailuja.