Haavisto avasi kautensa komeasti – ”Ero takana tuleviin oli itselle pieni yllätys”

Ylöjärveläiskuljettaja Jere Haavisto avasi viikonloppuna kilpailukautensa Hollannissa ajetussa motocrossin ONK-sarjan osakilpailussa. Haavisto hallitsi päivää suvereenisti ajaen aika-ajon pohjat sekä voittaen selvästi molemmat kilpailuerät.

– Lähdin luottavaisena kilpailuun, kun tiesin, että ollaan tehty hyvin hommia talven aikana. Silti varsinkin ero takana tuleviin oli itselle pieni yllätys. Paketti pysyi hyvin kasassa molemmat erät ja jaksoin hyvin ajaa, joten tästä on hyvä jatkaa viikon päästä Hollannin mestikassa Harfsenissa, Haavisto kertoi.

Jere Haavisto kaasutteli muilta karkuun Hollannissa Oss:n radalla. (Kuva: Niklas Hampinen)

Ylöjärveläinen on harjoitellut tiiminsä kanssa ahkerasti Etelä-Euroopassa tammikuun puolivälistä asti ja tänä vuonna harjoituksissa on ollut läsnä myös valmentajana toimiva Ludde Söderberg, joka toimi kahden edellisen vuoden ajan tehdastiimin palveluksessa MM-sarjassa.

– Eilinen kilpailu oli Jereltä hyvää, varmaa ja hallittua suorittamista eikä ollut missään nimessä sattumaa. Ollaan talven aikana haettu harjoituksissa sitä, että päästäisiin kilpailuvauhtiin ja lähelle sitä. Se on ainoa merkittävä ero aikaisempaan ja sitä intensiteettiä on pidetty korkealla nyt yli kuukausi, Söderberg sanoi.

– Lähdettiin päivään ihan realistisin odotuksin, että ensimmäisessä kilpailussa saattaa kädet puutua ja siten suoritustaso oli pieni yllätys itsellekin. Jeren kanssa on ollut ja on mukava työskennellä, kun hän kuuntelee ja luottaa minuun. Täytyy nostaa myös koko tiimin panos esiin mekaanikko Väinö Kaivolaa myöten, että kaikki ovat antaneet 110 prosentin panostaan ja se näkyy nyt siinä, että Jeren luotto myös pyörää kohtaan on todella korkealla, Söderberg jatoi.

Haavisto ajaa nyt neljättä kauttaan Petteri Silvennoisen luotsaamassa Silve Racing -tiimissä ja pitkäjänteinen yhteistyö antaa hyvän pohjan alkavalle kaudelle.

– Päästiin syksyllä aloittamaan uuden kauden valmistelu jo hyvästä tilanteesta niin pyörän kuin kuljettajankin osalta. Talven harjoitteluun ja kauteen valmistautumiseen on panostettu tänä vuonna aikaisempaa enemmän, kun Jeren valmentajana tänä vuonna toimiva Ludde Söderberg on ollut koko ajan mukana päivittäisessä harjoittelussa ja Motopalvelusta Joni Tuominen on ollut useamman viikon testaamassa tiimin kanssa pyörän iskunvaimennusta. Tällainen kauden avaus antaa uskoa koko tiimille ja näyttää heti, ettei panostukset ole olleet turhia talven aikana, Silvennoinen kertoo.

Seuraavaksi Haavisto kilpailee tulevana sunnuntaina Hollannin mestaruussarjan avausosakilpailussa Harfsenissa. Kisaan saapuu myös liuta muita MM-sarjan kuljettajia.