Jere Haavisto osoitti vahvoja otteita Italian MM-osakilpailussa

Ylöjärveläinen Jere Haavisto esitti vahvaa tekemistä motocrossin Arco di Trenton MXGP-osakilpailussa.

Haavisto ajoi ajetussa karsintaerässä sijalle 13. ja varmisti näin ollen itselleen hyvän lähtöpaikan tämän varsinaisiin kilpailueriin. Sunnuntai ensimmäisessä erässä suomalainen oli maalissa niin ikään sijalla 13. Toisessa erässä ylöjärveläiskuski kärsi huonosta lähdöstä ja kaatui vielä erässä kertaalleen ollen maalissa sijalla 23.

Jere Haavisto osoitti pystyvänsä huippuvauhtiin myös kaikkein kovimmassa sarjassa. (Kuva: Niklas Hampinen)

– Hyvä viikonloppu ja näkee, että tehty työ tuottaa tulosta. Huomaa silti, että MXGP:ssä intensiteetti on kovempi, kun KV-kisoissa ja meinasi olla hankala päästä vauhtiin heti erän alusta. Ajat alkoivat paranemaan vasta noin 10 minuutin ajon jälkeen, kun ensimmäiset kierrokset olin jotenkin lukossa, Haavisto kommentoi ja jatkoi:

– Kaksi lähtöä kolmesta onnistui hyvin, mutta tässä viimeisessä Bogers ja Toendel voittivat minut heti puomin jälkeen ja jäin pussiin. Tämän luokan taso on vaan aivan mielettömän kova ja koko suorituksen täytyy onnistua lähtö mukaan lukien, että täällä voi pärjätä.

Viikonlopun yhteistuloksissa KTM-kuljettaja oli 16. Voittoon ajoi Espanjan Jorge Prado ennen Romain Febvreä ja Tim Gajseria.