Isona Kaija Kooksi

Upeaääninen Janna Hurmerinta tekee uutta levyä. Elämänkokemukset jalostuvat biiseiksi.

Janna Hurmerinnan Sä et ole hullu on ehkä tarttuvin suomenkielinen popbiisi muutamaan vuoteen. Raavaat miehetkin ovat löytäneet tarttumapintaa kappaleesta, joka kertoo oman elämän raiteilleen saamisesta ja siitä, kun tuntuu, että pää sekoaa. Sanoituksesta hehkuu armollisuus itseä kohtaan: välillä saa olla vaikeaa.

Yhtä tarttuvia biisejä saattaa olla tulossa. Tällä viikolla Janna purkitti lauluosuuksia tulevaan sinkkubiisiinsä. Kappaleen nimeä laulaja ei vielä voi paljastaa.

Sinkku ilmestyy lokakuussa, ja kokonainen albumi on tarkoitus saada ilmoille ensi vuoden puolella. Muun muassa Maija Vilkkumaa on ollut tekemässä muutamaa kappaletta Jannan kanssa.

– Tulossa on samanhenkistä musiikkia kuin edelliselläkin levyllä, mutta haluan aina mennä eteenpäin ja kokeilla uusia juttuja, tehdä biiseistä erilaisia. Kirjoitan paljon omasta elämästäni, ja viime aikoina elämässäni on tapahtunut paljon, Janna sanoo.

Hän erosi keväällä lyhyen avioliiton jälkeen muusikkomiehestään Junosta.

– Minulle on tärkeää, että pystyn seisomaan joka biisin tarinan takana. Tietenkään kaikki tekstit eivät ole suoraan omasta elämästäni, mutta kaikki pohjautuu omiin kokemuksiini tai aiheisiin, jotka ovat koskettaneet. Välillä voin lainata kavereidenkin elämästä.

Upeaääninen Janna miettii hetken, kun häneltä kysyy, ketä kotimaista laulajaa hän arvostaa. Sitten välähtää.

– Kaija Koo! Haluan olla isona Kaija Koo: pitkän uran tehnyt vahva nainen.

Janna

Bar Ihkussa Tampereella 2. syyskuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?