Ylöjärveläislähtöiseltä Naryanilta uusi sinkku ja kiertue Pohjoismaihin – Katso tuore musavideo tästä

Ylöjärveltä lähtöisin oleva Naryan-yhtye julkaisi perjantaina uuden kappaleen ja musiikkivideon ennen lähtöään kiertueelle Pohjoismaihin.

Melankolista rockia soittavan Naryanin uusi biisi kantaa nimeä Inner Soldier. Yhtyeen uusi ja kaikkiaan neljäs albumi loppuvuodesta.

– Inner Soldierin kauniin ja herkän melodian sisään kietoutuu riipaiseva tarina perheväkivallasta, joka on edelleen valitettavan monelle arkipäivää. Lyriikat puhuttelevat päähenkilöä ulkopuolisen kertojan sanoin: ”How long your inner soldier hides afraid without a knowledge of better times?”, laulaja Tommi Niemi kertoo.

Naryan on seitsemän muusikon muodostama rock-yhtye.

– Kappaleella haluamme välittää viestin, että vaikka lähteminen ja avun hakeminen tuntuisi vaikealta, on väkivaltaisesta suhteesta mahdollista päästä pois, yhtyneen pianisti Linda Kuoppala täydentää:

Ylöjärveltä lähtöisin olevalla Naryanilla on tällä hetkellä kova pöhinä päällä, sillä uusia sinkkuja on sadellut tasaiseen tahtiin musiikkivideoiden kera. Uuden musiikin lisäksi yhtye on ehtinyt tehdä keikkoja sekä treenata alkavaa kiertuetta varten. Treenikämppä sijaitsee edelleen Ylöjärvellä vaikka bändin jäsenet asuvat pääosin Tampereella.

Naryan lähtee kiertämään Pohjoismaita progressiivista metallia soittavan ruotsalaisyhtye Soenin lämppärinä.

– Lämppäriksi pääseminen progressiivisen metallin kärkinimiin lukeutuvan Soenin kanssa tuntuu luontevalta. Naryanin alkuaikojen esikuvat ovat löytyneet progressiivisen rockin kentältä. Tämän kuulee myös Naryanin aikaisemmassa tuotannossa, bändin kitaristina vuodesta 2008 toiminut Raino Ketola sanoo.

Naryan on vuodesta 2005 kasassa ollut melankolista rockia soittava bändi, joka on esiintynyt myös Belgiassa ja Alankomaissa. Musiikki on yhdistelmä kauneutta, synkkyyttä ja melankoliaa. Naryanin musiikin tärkein lähtökohta on tunnerikas sointi. Pääelementtejä ovat riipaisevan tunteikas laulu erottuvalla soundilla, hempeä piano, kaunis viulu, menevät kitaraliidit, kappaleiden dynaamisuus sekä yhteissoiton huolellinen sovittaminen.

Naryaniin kuuluvat Tommi Niemi (laulu), Lauri Kovero (kitara), Raino Ketola (kitara), Tommi Tanhuanpää (rummut),
Linda Kuoppala (piano), Jarno Forsman (basso) ja Henriina Marin (viulu)

Katso Inner Soldier -kappaleen musiikkivideo tästä!

Lue Naryan alkuajoista Lauri Koveron pitkästä haastattelusta vuodelta 2016 : Naryan valmiimpi kuin koskaan