Äskettäin ovensa avannut AP Rengashuolto Oy kokoaa asiakaskuntaansa

Hyvä palvelu on ensiyrittäjän tärkein valtti

Ylöjärvellä on kasapäin rengasliikkeitä, autokorjaamoita ja autopesuloita. Tämä tosiasia ei kuitenkaan pelottanut Tico Auteretta ja Keijo Pesosta tarttumasta tilaisuuteen, kun heille aukesi mahdollisuus perustaa rengasliike Ylöjärvelle Vaasantien varteen. Kolmisen kuukautta pystyssä ollut AP Rengashuolto Oy kamppailee nyt asiakkaista kovan kilpailun keskellä.
Tuore yrittäjä Tico Autere lupaa rengasliikkeensä asiakkaille Ylöjärven parasta palvelua. – Kilpailu on kovaa, joten pitää satsata palveluun, Autere sanoo.

Tuore yrittäjä Tico Autere lupaa rengasliikkeensä asiakkaille Ylöjärven parasta palvelua. – Kilpailu on kovaa, joten pitää satsata palveluun, Autere sanoo.

– Eräs tuttu tamperelainen rengasyrittäjä vinkkasi meille, että Ylöjärveltä vapautuisi halli, jossa voisi pyörittää rengasliikettä. Siitä tämä kaikki alkoi viime vuoden lopussa, ja nyt ollaan jo täydessä työn touhussa, AP Rengashuolto Oy:n toimitusjohtaja Tico Autere kertoo.
Autere ja hänen yhtiökumppaninsa Keijo Pesonen kokeilevat nyt ensimmäistä kertaa elämässään yrittäjyyttä.
Yrittäjäksi ryhtyminen tapahtui yllättävänkin nopeasti ilman suuria pohdintoja.
– Loppuvuodesta aloimme puhua tästä mahdollisuudesta ja tammikuussa saimme perustettua osakeyhtiön. Hallin vuokrasopimus alkoi sitten helmikuun alussa ja maaliskuussa liikkeen ovet olivat jo auki, Autere muistelee.
Hänen mukaansa yrityksen perustaminen ei tuonut tullessaan suuria yllätyksiä, vaikka kaikki eteen tulleet asiat olivatkin uusia.
– Aikamoisia ponnisteluja yrityksen pystyttäminen tietenkin vaati. Alussa sai täyttää monenlaisia papereita. Toisaalta ei meillä ollut mitään ennakko-odotuksia, koska kaikki oli uutta.
Yksityinen
nyrkkipaja
Tico Autere työskentelee AP Rengashuolto Oy:n eteen täysipäiväisesti. Keijo Pesonen saapuu avuksi aina, kun palkkatöiltään ehtii.
Yritys palvelee arkisin aamuyhdeksästä iltapäiväviiteen ja lauantaisin aamukymmenestä iltapäiväkahteen.
– Yritämme pääsääntöisesti hoitaa kaikki työt työaikana, mutta tekemistä riittää ainakin näin alussa myös työajan ulkopuolella. Esimerkiksi viikko sitten sunnuntaina kävin tekemässä asiakaskeikan Tampereella. Se on sellaista palvelua, jota haluamme asiakkaillemme tarjota, Tico Autere kertoo.
Tuoreet yrittäjät vannovatkin erityisesti hyvän palvelun nimeen. Se lieneekin paras valttikortti kovin kilpailluilla markkinoilla.
– Emme toimi missään lasipalatsissa vaan teemme hommia ikään kuin nyrkkipajameiningillä. Toivomme, että ihmisille jäisi mieleen tarjoamamme hyvä palvelu. Käyntikortissammekin lukee, että olemme yksityinen paremman palvelun rengasliike, toimitusjohtaja Autere sanoo.
Hän uskoo, että AP Rengashuolto Oy saa hiljalleen kerättyä itselleen vakiintuneen asiakaskunnan.
– Tarvittaessa myös laajennamme tulevaisuudessa palveluvalikoimaamme. Voimme tehdä oikeastaan mitä tahansa, mihin kädet ja rahat riittävät, Autere naurahtaa.

Ei pelkkää renkaiden vaihtoa

AP Rengashuolto Oy:n hyllystä löytyy muutamia vannemalleja.

AP Rengashuolto Oy:n hyllystä löytyy muutamia vannemalleja.

Suomessa rengasalalla sesonki on luonnollisesti kaksi kertaa vuodessa, kun talvi- ja kesärenkaat vaihtavat paikkoja. Pelkällä renkaiden vaihdolla rengasliike ei siis tule kovin helposti toimeen.
– Renkaiden vaihdon ja myynnin lisäksi teemme autoille huoltoja ja pieniä remontteja, kuten öljynvaihtoja, iskunvaimentimien vaihtoja ja jarrutöitä. Toivotaan, että saisimme näistä töistä vähän lisää kassavirtaa, Tico Autere toteaa.
Myös autojen pesuja, fiksauksia ja vahauksia tekevän AP Rengashuolto Oy:n varastosta löytyy tällä hetkellä renkaiden lisäksi muutamia vannemalleja.
– Meillä on sekä renkaista että vanteista hyllyssä muutamia perusmalleja ja -kokoja. Saamme kuitenkin tilattua asiakkaalle sellaiset renkaat tai vanteet kuin hän itse haluaa. Kaikki toimitetaan tänä päivänä hyvinkin nopeasti, Autere kertoo.

Luvassa lyhyt kesäloma

Suomalaiset ajavat nykyään autojensa alla olevat renkaat lähestulkoon loppuun saakka. Renkaita ei haluta vaihtaa ennen kuin on käytännössä pakko.
Tico Autereen mukaan Ylöjärven suunnalla suosittuja ovat etenkin Nokian renkaat. Myös Micheliniä moni pitää laatuvalintana.
– Toki nykyisessä taloustilanteessa halparenkaatkin ovat kasvattaneet suosiotaan.
Autereen mukaan laaturenkaan erottaa halparenkaasta muutenkin kuin vain hinnan perusteella.
– Laaturenkaassa on halparengasta parempi märkäpito ja pienempi vierintävastus. Laaturengas on myös halparengasta hiljaisempi.
Toimitusjohtaja Autere lupaa auttaa jokaista asiakasta valitsemaan itselleen sopivat renkaat. Asiakkaan mielipide on aina tärkein asia.
Autere toivoo, että AP Rengashuolto Oy saa hyvän palvelun avulla koottuaan itselleen asiakaskunnan niin rengastöihin kuin huoltoihinkin.
– Tavoite on, että meillä on tulevaisuudessa varmalla pohjalla oleva yritys, joka takaisi toimeentulon.
Autere on ainakin valmis pistämään itsensä likoon, sillä kesälomaa hän ei lupaa pitää kuin viikon.
– Käymme Kalajoella kiihdytysautokisoissa. Muuten taidetaan sitten paiskia hommia, toimitusjohtaja tuumaa.

 

Yksi kommentti

  1. Viljo Sallinen

    Nissan pulsariin Talvirenkaat. Nyt on toista talvea kitkat ja ei kehuttavat kirkkailla jääpinnoilla ! Olemme käyttäneet Nokia Hakkapeliittoja autoissamme. Onko AP Rengashuollolla näitä renkaita ja millä hinnalla ? Haluamme luotettavat renkaat automme alle. Olemme eläkeläisiä ja talvessa ajot jää alle 7-8000 km. Mutta renkaat eivät saa luistaa kurveissakaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?